GTX 1070 FPS Düşüşü

Lc35

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, şu anda sistemim;
i5 6500
GTX 1070
Msi H170 gaming m3

Rainbow Six Siege oyununu oynarken normalde 140-90 arası FPS alıyorken bazen -ki bu bazenlerde herhangi bir enteresan durum yok- FPS 70-90 lara düşüyor. ALT-TAB yapıp oyuna döndüğüm de durum düzelmiş, FPS 90-140 arası oynamaya devam etmiş oluyor. Sebebi veya sebepleri nelerdir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun SSD üzerinde mi çalışıyor yoksa HDD üzerinde mi? RAM özellikleri nedir? Ve oyun içerisinde bu düşüş olduğu zamanlarda lütfen Afterburner ile kullanımlara ve sıcaklıklara, daha sonra tekrar simge durumundan girdiğinde de bakarak karşılaştırma yapabilir misin?

Oyun SSD üzerinde Ram 8 GB 2133 MHZ. Ram kullanımı 6GB gibi bir kullanımda ve ekran kartı kullanımı FPS drop olduğunda bile normal sıcaklıklar saat hızları vs. hepsi normal ALT+TAB yapıp masaüstüne geliyorum. Tekrar giriyorum sıkıntısız devam ediyor oyun. Dün biraz daha denedim, neler yapınca alıyorum bu sorunu diye. Genelde açılan internet sayfasından sonra oluyor. Oyunu Full screende oynuyorum.Sıcaklıklar aşırı normal 65 derece ekran kartı %99 kullanımda %100 kullanımda CPU 42 derece.

İşlemci darboğaz yapıyordur. Ayrıca 8 GB RAM değil de 16 GB RAM kullanmalısınız.

İşlemci darboğaz yapıyordur. Ayrıca 8 GB RAM değil de 16 GB RAM kullanmalısınız.
İ5 6500 gibi iyi bir işlemcinin GTX1070 e darboğaz yapabilceğini sanmıyorum. Kaldı ki Nvidia GTX1080 testlerini 6500 tabanlı bir sistemde yaptı.

İ5 6500 gibi iyi bir işlemcinin GTX1070 e darboğaz yapabilceğini sanmıyorum. Kaldı ki Nvidia GTX1080 testlerini 6500 tabanlı bir sistemde yaptı.
Çözünürlük düşükse?

Çözünürlük düşükse?
Tabii ki düşük çözünürlüklerde kastedilen durum yaşanabilir. Ama 6500 gibi bir işlemcinin gtx1070 e yetersiz kalacağını asla düşünmüyorum.

@Sero Zaten yapmıyor. Ama 1070 gibi bir karttan en yüksek performans için en düşük 1080P de açılmalı. Sırf darboğaz değil RAM düşüklüğü ve HDD sorunundan da kaynaklanabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…