GTX 1070 FPS Düşüşü

@Sero Zaten yapmıyor. Ama 1070 gibi bir karttan en yüksek performans için en düşük 1080P de açılmalı. Sırf darboğaz değil RAM düşüklüğü ve HDD sorunundan da kaynaklanabilir.
Kesinlikle haklısınız. Bu düzeyde bir ekran kartının tam verimde çalışabilmesi için Full HD ayarlarda çalıştırılması gerekir. Ama dediğiniz gibi ram ve HDD den kaynaklanan sorunlarda olabilir.

İşlemcin %100'de çalışıyor. Ya çözünürlükten yapıyor ya da çok fazla FPS almandan dolayı olabilir.

İşlemcin %100'de çalışıyor. Ya çözünürlükten yapıyor ya da çok fazla FPS almandan dolayı olabilir.
Hocam büyük ihtimalle çözünürlük düşüklüğü ama ısı değerlerine ve HDD durumuna da bakılmalı.

Hocam büyük ihtimalle çözünürlük düşüklüğü ama ısı değerlerine ve HDD durumuna da bakılmalı.
Evet öyle. Bir de işlemci %100 çalışırken arka planda ufak bir uygulama çalışsın drop olabiliyor. 60 FPS'ye sabitleyip oynasın madem.

Evet öyle. Bir de işlemci %100 çalışırken arka planda ufak bir uygulama çalışsın drop olabiliyor. 60 FPS'ye sabitleyip oynasın madem.
Yani bu hangi oyunları oynadığına da bağlı çünkü artık bazı oyunlar 8 GB üstü RAM kullanıyor.

@Lc35 Dostum hangi çözünürlükte oynuyorsun?
1920x1080

İşlemci dar boğazı mevcut az da olsa mevcut ama oyunu uzun süredir oynuyorum. Yani bu yeni oluşmuş bir hata ve çok enteresan. Daha önce yaptığım şeylerle şu an yaptığım şeyler arasında hiç bir fark yok. Ram konusunda 16 olması gerektiğini düşünen herkese katılıyorum bu arada.

Bu arada SSD kullanıyorum, HDD değil.

Monitörün destekliyorsa 1440P de açar mısın? Açmıyorsa DSR aktif edebilirsin.

Monitörün destekliyorsa 1440P de açar mısın? Açmıyorsa DSR aktif edebilirsin.
Abi anlatamıyorum galiba problem ALT-TAB yapınca düzeliyor. ALT-TAB'tan sonra bunun DSR ile dar boğazla bir alakası kalmıyor. Ben istediğim FPS ulaşıyorum yine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…