GTX 1070 8 GB i7 8700K vs R5 5500 RX 5500 XT 8 GB. Bu iki ekran kartı ve işlemci arasındayım. Oynayacağım oyunlar; BF1, CS. FPS değerleri nasıl olacaktır? Hangi ikili daha mantıklı?
İşlemci olarak Ryzen daha iyi olsa da ben GTX 1070 ten yanayım. RX 5500 XT te normal olarak yazılımsal sorun alma ihtimaliniz oluyor. Her ne kadar RX'ler daha ucuz olsa da NVIDIA'ya göre, uzun vadede yazılımsal sorunlar bayıyor. İşlemci seçiminiz Ryzen olsun diyorsanız mix yapabilirsiniz. Onun dışında gayet yeterli gibi duruyor.
Anakart B450 ve H310 bunlar iki farklı kasa mix yapma şansım ne yazık ki yok internetten FPS testlerini izlediğim de her video da farklı gösteriyor. Ayrıca Intel'li kasa 1x16 GB 2400MHz RAM AMD'li ise 1x8GB 3000MHz RAM bunu da ekleyeyim.
RAM değiştirilir o önemli değil zaten diğer bileşenlere göre fiyatları makul. Bu iki sistem arasında da 1500TL fiyat farkı var Intel daha ucuz Intel'li 120SSD 1TB HDD AMD'li 1TB SSD.
Hocam satın alan herkes yazılım sorunları yaşamıyor. Ancak dediğim gibi olası bir durumda sorun yok derseniz AMD alınabilir. Ryzen işlemci Intel'den zaten iyi. Ekran kartıda üzmez yazılım haricinde. GTX 1070 az bir miktar daha fazla FPS versede bazı durumlarda, RX5500 XT daha güncel. Bütceniz ne kadar bir göz atalım isterseniz.
Bu sistemler 11.500 ve 13.000TL ikinci el bakıyorum yakın çevremde de en makul bu iki kasa bir de R5 1600 AF ve GTX 1650 4 GB'lı bir sistem var.
Bütçenizi biraz daha arttırıp R5 5500 RX 6600 XT bulabilirseniz çok iyi olur. İlla bu iki sistem arasındansa performans açısından RX 5500 XT daha iyi diye biliyorum, testlerden bakıp garantiye alabilirsiniz. NVIDIA'nın yazılımsal sorunu yok. AMD'de ise sorun olmayabilir de ama yaşayadabilirsiniz. Dediğim gibi herkes yaşamıyor yazılım sorunlarını.
Bu bütçede alacağınız NVIDIA ekran kartları AMD ekran kartlarından daha eski kalıyor.
Çevremde sistem yok olsa keşke 1070 daha performanslı ve cazip geliyor 3 fanlı Gigabyte modeli ve daha ucuz işlemci de benchmarka baktığımda Intel fena değildi eğer 1070'li alırsam 16x2 3000MHz RAM takviyesi yapmayı düşünüyorum bu halde yeterli olur herhalde dediğim. Oyunlar için.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.