GTX 1070 için monitör önerisi

wanderakd

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba.

Daha önce bu konuya yakın bir sürü konuyu gezdim. İnanın kalabalık yapmak istemem.
Kendi konumu açmamın sebebi ise biraz farklı standartlara sahip olmam.

Yakın zamanda GTX 1070, AMD Ryzen 5 1600, 16 GB RAM, MSI PC MATE gibi özelliklere sahip bir bilgisayar aldım.Ama kullandığım monitör 10 yıllık Woon model, 60 Hz bir monitör. Dönüştürücü ile kullanıyorum.

Fallout 4, Total War Warhammer gibi oyunlarda hiçbir sıkıntı olmadan, çok rahat oynayabiliyorum. Yırtılma olmadı.

Oyun hayatım boyunca, hiçbir zaman özelliklerim ultrada olmamıştır. Bana 4K FULL HD, ULTRA grafikler her zaman aşırı gelmiştir. Diyeceksiniz ki madem öyle neden GTX 1070 gibi güçlü bir kart tercih ettin?

Çoook uzun süre götürsün beni diye tercih ettim açıkçası. Şimdi keşke düşük bir kart, iyi bir monitör alsaydım diye pişmanlık çekiyorum.

High-Med grafik ayarlarında, 60 FPS gibi bir hedefim var. FPS, Competitive tarzı oyunlara çok girmiyorum. Witcher 3 gibi AAA oyunlarla aram var. İnternette araştırma yaptım. Herkes Witcher 3 için 1440p önermiş. Ama diğer Online oyunlar için 144 Hz 1080p önermiş. Benim istediğim de, beni çok uzun süre götürecek, bir sıkıntı çıkarmayacak, GTX 1070 ile çok güzel çalışacak bir monitör almak.

Bu sistem için bütçemi çok zorladığımdan, 1 yıl boyunca bir monitör alamayacağım. Monitöre de en fazla maximum ayırabileceğim bütçe 1500 TL.

Sorularım:
Yukarıdaki bilgilere dayanarak, benim gibi düşük standartlara ve bütçeye sahip olan bir oyuncu için uzun vadede yararlı olabilecek bir monitör önerir misiniz?

Ben 1 belki de 2 yıl boyunca, bu kartı, 10 yıllık monitörümde kullanırsam, karta herhangi bir şekilde zarar vermiş olur muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör önerim şu: Link TN panel dışında eksisi yok. TN panel olmasının dezavantajını da bilgisayarda aşırı renklerle uğraşan biri değilsen görmezsin. Tam bir oyun monitörü.
Eğer ekran kartın aşırı güçlü olursa yani ekran bunu karşılayamazsa benim bildiğim kadarıyla ekran kartına bir şey olmaz. Yalnızca monitörde kesilmeler takılmalar görürsün. Bu monitörün sırtına ağır yük yükler ancak ekran kartını etkilemez diye biliyorum.

Ancak öyle bir kartın varsa tavsiye ettiğim monitör gibi bir şey alırsın ve seni en az 5-6 yıl sorunsuz götürür.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı