GTX 1070 Nasıl overclock yapılır?

Hocam, bizim yapacağımız bir şey kalmadı. :)

Artık bundan sonrası sizin azminize kalmış. :)
Azim değilde karta kalmış bir şey. Bana deseler 3 gün uğraş 1080 performansını geçecek ben 5 gün uğraşırım :D Vakitten bol bir şey yok şuan için.

Sanırım kartın sınırı +180 Core Clock +600 civarı da Memory Clock. Tabii birde erpo abinin yorumlaması lazım.

Şimdi ben birşey anlamadım.

Benim 970'in özelliklerinde stok VRAM frekansı 7010 MHz diyor. Ben ise şuan O.C. ile 3900 MHz de kullanıyorum. Bu 7000 sayısı neye göre belirleniyor.

Mesela GTX 1080'in de bellekleri 10 GHz. Neye göre ama? :)

Kafam allak bullak oldu.

(Bu arada 7010 MHz'nin ana frekans olmadığını biliyorum.)

Sanırım kartın sınırı +180 Core Clock +600 civarı da Memory Clock. Tabii birde erpo abinin yorumlaması lazım.

Memory değeri iyiymiş bayağı. Core Clok'u O.C. etmeden voltaj ile Memory Clok'u yükseltmeyi deneyebilirsiniz.

---------------------------------------------------------------------------

Yalnız, biz bu belleklere abanıyoruz, lakin bunun bir ''sıcaklık'' açısından sınırı var mı?

Az önce elimi değdirdim bellek modüllerine; yakıyordum elimi azkalsın. :)

@Recep Baltaş

Sanırım bunlar benim alabildiğim en yüksek değerler.

Uniqine Heaven Bechmark 4.0;
son.gif
son2.gif

Uniqine Heaven Bechmark 4.0 testinin stok hali 1407 puan. Overclock ile elde ettiğim puan 1598 yani 191 puanlık bir artış olmuş.

Diğer değerler ile oynamadan Voltaj ve Power Limit değerini düşürmeye çalışacağım.

Son olarak +50 Voltaj ve %114 Power Limite kadar düşürebildim daha aşağısında siyah ekran veriyor. Ben test esnasında hep fanları %100 tutmuştum. Şimdi mining işlemine başlayacağım. Bakalım otomatik ayarlarda sıcaklıklar nasıl olacak.

Otomatik fan ayarında ;
59 Derecede %59 fan ile Ethereum kazıyor.
67 Derecede %67 fan ile zCash kazıyor.

Ethereum fazla yüklenmedi ama zCash kazarken gürültü arttı. Eskiden 70 derecede %50 fan ile çalışırdı şuan 67 derecede %67 fan ile çalışıyor.

Hatta 68 derecede %68 fan ile kazıyor diyebiliriz. Bir yükselip bir alçalıyor.

Eğer bu kart için problem yaratmayacaksa sıcaklığı 72 derece ile sabitleyip fan sesini biraz azaltmak istiyorum. Eski ayarı olan %50 de odada uyuyabilirken %68 ile uyumam mümkün değil.

Şimdi ben birşey anlamadım.

Benim 970'in özelliklerinde stok VRAM frekansı 7010 MHz diyor. Ben ise şuan O.C. ile 3900 MHz de kullanıyorum. Bu 7000 sayısı neye göre belirleniyor.

Mesela GTX 1080'in de bellekleri 10 GHz. Neye göre ama? :)

Kafam allak bullak oldu.

(Bu arada 7010 MHz'nin ana frekans olmadığını biliyorum.)

Memory değeri iyiymiş bayağı. Core Clok'u O.C. etmeden voltaj ile Memory Clok'u yükseltmeyi deneyebilirsiniz.

---------------------------------------------------------------------------

Yalnız, biz bu belleklere abanıyoruz, lakin bunun bir ''sıcaklık'' açısından sınırı var mı?

Az önce elimi değdirdim bellek modüllerine; yakıyordum elimi azkalsın. :)

@Recep Baltaş
O 7000MHz efektif bellek hızı oluyor :) Yalnız belleklerle pek uğraşmanızı önermem. Zirâ az daha Asus ROG Mars II GTX 590'ımı yakıyordum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı