GTX 1070 Nasıl overclock yapılır?

Yanlış bilmiyorsam MSI Afterburner üzerinden değerleri artırırsanız Overclock etkisi yapıyor. Hatta direkt overclock oluyor. Aynı ekran kartına sahibim ama hiç denemedim. Denemeyi de düşünmüyorum çünkü aldığım performans bana hayli hayli yetiyor. Sizi tatmin etmeyen, daha çok performansa yönlendiren şey nedir? Merak ettim.

Tahminimce OC yapılma nedeni heves olabilir. O kartın perfomansı arkadaşa da fazlasıyla yetiyordur diye düşünüyorum fakat merak ve hevesli olunca işler değişiyor. Şahsen benim açımdan durum böyle. Yeni bir sistem topladığımda bende bir miktar OC deneyip sonrasında normal haline geri döndüreceğim. Arkadaşımızında durumu aynıdır diye tahmin ediyorum. :)

Evga Percission X O.C. öneririm.

Voltaj arttırmadan yavaş yavaş core cloku arttırın. Her arttırmada Uniqune Heaven ile test yapın. Takılırsa limite gelmişsiniz demektir. İşte o zaman, devreye voltaj giriyor.

Evga Percission X O.C. öneririm.

Voltaj arttırmadan yavaş yavaş core cloku arttırın. Her arttırmada Uniqune Heaven ile test yapın. Takılırsa limite gelmişsiniz demektir. İşte o zaman, devreye voltaj giriyor.
Bana direk direk +250 +150 +1000 arttır demişlerdi mesela. Ben voltaj vermeden tek bir kısmı mı arttırabilirim?

Ekran kartım MSI marka MSI afterburner mi kullanmalıyım yoksa önerdiğiniz program daha mı iyi?

Ayrıca konuda ki arkadaşlar kartın neden yetmediğini sormuşlar. Arkadaşlar oyun oynarken elbette performansı tatmin edici bir sıkıntım yok. Ben şuanda mining işlemi yapıyorum. Kart referans halde 440 Sol basıyor. Grupta çok değil ortalama bir O.C işlemi ile 500 Sol basanlar var. Kartın 440 Sol'dan 500 Sol'e çıkması demek ayda 75 TL ek kazanç demek. Karta zarar verme tehlikesi olmadan voltaj arttırmadan bastığım Sol değerini biraz arttırmak istiyorum.

Aldığım işlemci de 4.8 GHz değerleri gibi güzel değerlere çıkabilmiştim. Bakarsınız ekran kartı konusunda da şanslı olurum. Ekran kartım şuanda fabrika ayarlarının O.C modunda çalışıyor, 69-70 derece arasında değişip %51 fan ile çalışıyor. Kart 24 saati aşkın bir süredir %100 yükte olmasına rağmen 70 dereceyi geçmedi. Isınma problemim çok olacağını zannetmiyorum. Zaten voltajda vermeyince ısınmaz.

Hocam bence kart sınırda gibi. Fazla zorlamayın elinizde kalabilir. 70 derecenin üzerine çıkması ömrünü kısaltabilir. Voltaj arttırmadan ısınmaz demek yanlış bir tanıdır. Frekans arttıkça ısınmada artar, ısınma arttıkça fan gürültüsü de artar. İsterseniz yapın size kalmış. Yavaş yavaş, 25-20 MHz değerlerle arttıra arttıra yapın OC'u. Test edin. En stabil frekansı bulduğunuzda yeter deyin.

Hocam bence kart sınırda gibi. Fazla zorlamayın elinizde kalabilir. Voltaj arttırmadan ısınmaz demek yanlış bir tanıdır. Frekans arttıkça ısınmada artar, ısınma arttıkça fan gürültüsü de artar. Yavaş yavaş, 25-20 MHz değerlerle arttıra arttıra yapın OC'u. Test edin. En stabil frekansı bulduğunuzda yeter deyin.
Core Clock ile Memory Clock arttırmada ki denge nasıl olmalıdır? İkisini ayrı ayrı sınırına geldiğini nasıl anlayabilirim? İki ayar için ayrı test aracı var mı?

Hiç voltaja dokunmadan Power Limite dokunmadan sadece Core Clock ve Memory Clock arttırımı yapmam gerekiyor değil mi?

İlk olarak Core Clock'u arttırmayı deneyin. Her arttırdığınızda test edin. Donmaya veya mavi ekran vermeye başladığında anlayın ki voltaj yetmiyor. Voltaj vermeden önceki sınırdasın demek. Bu değerden önceki değeri test edin. Core Clock'un en stabil değerini bulun. Daha sonra Memory Clock'ta aynı şekilde yavaş yavaş arttırın, test yapın. Memory Clock ile uğraşmanı önermiyorum. Zirâ bellekler bir süre sonra sıkıntı çıkarabilir.

Memory Clock ile, Core Clock kadar OC yapma. En stabil değerini yakalayınca bırak. Core Clock'da ise, mavi ekran veya donmanın yaşandığı frekansın bir önceki frekansı test et yavaş yavaş geri say. Hangisi daha stabil ve performanslı ise tamamdır.

Sonucu ve değerleri bekliyorum.

@Frosa Bu gün köye gideceğim, 2 veya 3 gün orada kalmam gerekli. Eğer ben yokken sistem bir hata verir ise müdahale etme şansım yok. Pirince giderken elimizde ki bulgurdan da olmayalım :D Köyden döndükten sonra deneyeceğim. Şuan 2 gündür hiçbir sıkıntı çıkarmadan çalışıyor. En iyisi hiç bozmayayım. Döndükten sonra kurcalarım biraz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı