GTX 1070 Nasıl overclock yapılır?

Ha siz köye gideceğim dememiştiniz :) "Dimyat'a pirince giderken, eldeki bulgurdan olduk" olmasın sonra :D O zaman görüşürüz diyelim.

Bırakın şimdilik kendisi çalışsın. Yalnız kasada açabildiğiniz kadar fan varsa açın. Küçük pencere vb. var ise, açın. Serin çalışsın.

1070 gibi bir kartı hız aşırtma yapmaya gerek yok, ama ben yine de deneyeceğim diyorsan, arkadaşların dediği gibi MSI programı ile yapabilirsin. Voltaj seviyesine dikkat etmelisin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, OverClock maceramıza başlıyoruz. Bence oldukça kısa bir macera olacak ama denemeden bilemeyiz. Şuanda Gaming App üzerinden standart O.C modunda bir test yaptım. Yani stok test sonuçlarını paylaşıyorum.
Adsız.gif

@Frosa Merhaba burada mısınız ? Bir sorunum var.

Öncelikle MSI Afterburner programından +170 Core Clock Mhz verdim. Test esnasında çekilmiş görselleri vereceğim.
Bu ilk görsel;
1.jpg

Görüldüğü gibi teste başlarken 2050 MHz diyor. Ancak bir süre sonra bu değer değişiyor.
Bu da aynı test esnasında biraz daha sonra çekilmiş bir görsel;
2.jpg

Test esnasında sarı renkte ki MHz kısmı değişmesine rağmen, fotoğrafta çok da belli olmayan sağ üst köşede ki gri renkli yazılarda test aracının kendi verdiği değerlerde ki MHz hiç değişmedi.
Ayrıca gri renkli olan Mhz değeri sarı renkli olandan 100 MHz daha fazla gösteriyor.

@er36po

@Nazım Paşa

Şuanda Core Clock değerine +170 Memory Clock değerine +550 verdim. Unique Heaven testini başarı ile bitirdi. Herhangi bir mavi ekran veya reset sorunu yaşamadım.

Son yaptığım test bu şekilde bitti;
3.gif

İlk başta hiç Memory Clock ellemeden sadece hata alasıya kadar Core Clock arttırdım, +170 Core Clock'ta bir hata almadan testi bitirince Memory Clock arttırmaya başladım. Memory Clock +600 denedim ama olmadı +550 indiğimde bir sorun çıkmadı. Core Clock pek önemli değil ama eğer Memory Clock'u biraz daha yükseltme şansım varsa söyler misiniz? Boş bir vaktimde +560 ve +580 falan deneyeceğim.

Takip eden var ise Mining işleminde zCash kazıyordum. Bu O.C işleminden sonra ETH kazmaya başladım. ETH kazmak ekran kartını çok daha az yoruyor. Bu kadar O.C yapmama rağmen kart %46 fan ile 67C ile çalışıyor. Daha önce O.C yapmadan stok hızlarda zCash kazarken kart 70C %50 fan ile çalışıyordu.

Mesela Core Clock benim hiç önemli değil. Eğer daha fazla Memory Clock artacak ise referans değerlerin altına bile düşürebilirim Core Clock'u.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı