GTX 1070 Sistem Metin 2 Kasma

Proportions

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar, sistemim şu şekilde;

-Intel Skylake Core i7 6700K 4.00GHz 8MB Cache LGA 1151
-Corsair 16GB (2x8GB) Vengeance LED Kırmızı DDR4 3000MHz CL15 Dual Kit Ram
-ZOTAC GeForce GTX 1070 AMP Extreme Edition 8GB DDR5 256 Bit (DX12)
-Asus Z170-A Intel Z170 3400MHz O.C DRR4 ATX Anakart
-Samsung 256GB 850 Pro SATA 3.0 (Okuma 550MB/Yazma 520MB) SSD
-Corsair HYDRO Serisi H110 Sıvı Soğutma Sistemi
-WD 3.5'' 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
-ZALMAN Z11Neo 700W ATX MidT Siyah Kasa
-LG 23'' 23MP57HQ Geniş Ekran Led IPS Monitör

Sistemimde LOL'ü çok rahat oynayabiliyorum ve hiç kasma sorunu yaşamıyorum. Fakat Metin2 gibi dandik bir oyunda kasma sorunu yaşıyorum. Bunun sebebi de sanırım ekran kartının Metin2'yi desteklememesi. Buna çözüm olarak NVIDIA denetim masasından kendim manuel olarak oyunun exe sini tanıttım. Hala oyun içerisinde saliselik kasmalar yaşıyorum ve insanın sinirini bozuyor. Farklı bir çözümü olan var mı?

NOT: Ekran kartı driver güncellemesi yapıldı. BIOS güncellemesi yapıldı. RAM testleri yapıldı. Bilgisayar parçaları ve kabloların kontrolü yapıldı. Format atıldı. CPU sıcaklığı 22-30 dereceleri arasındadır. GPU sıcaklığı 35-45 derece arasındadır. SSD sıcaklığı 23-30 arasındadır. HDD 27-34 derece arasındadır. Sıvı soğutma 28-33 derece arasındadır.

Metin2 tek bir sunucudan çalıştığı için kasma olması normaldir. Çünkü aynı sunucuya başkaları bağlandığı için kasma oluyor.

Tabiki bende bu şekilde düşünüyorum. Fakat internetim de sabit hızla çalışıyor. Kablolu bağlanıyorum. LOL de bir sorun olmuyor internet açısından. Bu yüzden farklı bir sebep ve çözüm arama peşindeyim. Başına gelen ve çözen birisi olur umudu ile ilerliyorum :)

Ek olarak 6 yıllık Acer Aspire 5742G modeli laptoptan Metin2'yi çok daha rahat oynuyorum. Onu da düşününce belki daha fazla hak verirsiniz.

Online oyun ve sohbet ortamı diyelim. Oyun açısından kıyaslama yapan birisi değilim. Bilgisayarı video kurgu, tasarım ve web tabanlı işler için kullanmak amacıyla aldım. Asıl amacı oyun değil. :)

Benim 4 gb ram intek core duo e5300 ve 2004 yılında yapılmış radeon x1050 ekran kartına sahip (ki ben ekran kartından saymıyorum :) ) bilgisayarım var yazın metin 2 oynuyordum hiç kasma yoktu :)

PvP serverda oynuyorsan sorun sunucu kaynaklı olabilir. Diğer oyuncularda da aynı sorun var mı bir sor. Benim laptopta R5 M230 var. GTA 5'i 720p en düşük ayarlarda 30-35 FPS ile oynayabiliyorum. Ama metin2'de (PvP server) özellikle pazarların yoğun olduğu yerlerde ciddi kasma yaşıyordum.

Evet, benim de laptopta oynadığımda daha az sorun oluyor. Farklı bir sebebi olabilir. Bu yüzden arkadaşlardan yardım bekliyorum. :)

Evet, pvp server oynuyorum. Diğer oyuncularda iyi bilgisayar ve fibernet kullananlar var. Onlar da sorun yok. Bilgisayarı daha düşük olanlar da ise sorun daha fazla durumda.

Üstte birinin dediği gibi aynı sunucuya başkasının bağlanması yüzünden muhtemelen. Ben de CS: GO oynarken oyuna biri girdiğinde bazen ani FPS düşüşleri oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı