Geçtiğimiz ay bir sistem topladım fakat ne yaptıysam yapayım CSGO ve bazı oyunlarda FPS drop sorunu çözemedim.
Ekran kartı ve Windows sürümüm güncel. Oyunlar güncel. 144 Hz monitörüm var fakat yer yer 144 FPS altına düşüyor.
Takılmalarıda hissedebiliyorum. Ekran kartı ayarlarına hiç dokunmadım. Zaman zaman DSR açıp denedim fakat sonuç aynı.
Sistemim aşağıdaki gibidir;
AMD Ryzen 5 2600
MSI B450 PRO-M2
GSKILL 3000MHz (2x8GB)
ADATA SU650 SSD
WD 1TB HDD
ASUS DUAL GTX 1070 OC EDITION
1920x1080 Bütün ayarlar en sonda
Çözünürlüğü yükselttiğim fotoğrafları atmıyorum çünkü düşüşler ara ara oluyor resimden anlaşılamıyor.
2K çözünürlüğe alsam da, 1280x720 çözünürlüğe alsam da sonuç aynı.
@onur siyamoğlu ‘nun yardımıyla sorunu çözdüm gibi görünüyor. Ekran kartı sürücülerini kurdum ve güncelledim. Güç planı seçeneklerini de Ryzen ayarına getirdim. Başlatma seçenekleri kodlarını düzenledim. 1024x768 çözünürlüğüne aldım oyunu. Oynamak istediğim ayar bu şekildeydi ve sıkıntı yaşamadım. Oyunu SSD'ye taşımadım fakat droplar düzeldi. 1920x1080 çözünürlükte fazla oynamadım, ki zaten o çözünürlükte oynayamıyorum CS:GO'yu. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Ben de 1 ay önce sistem topladım.
İşlemcim Ryzen 5 1500X oyuna ilk girdiğimde çok fazla FPS dropları oluyordu sonradan düzeldi fakat PUBG'de hala FPS dropları oluyor
Ekran kartı zaten düşer fakat drop artması garip bence 3-4 gün boyunca sabit bir çözünürlükte oynayın droplar azalcaktır bende de ilk yüklediğimde oluyordu ama sizinkini çok anlayamadım.
Bende 1 ay önce sistem topladım.
İşlemcim Ryzen 5 1500X oyuna ilk girdiğimde çok fazla FPS dropları oluyordu sonradan düzeldi fakat PUBG'de hala FPS dropları oluyor
CS:GO'da FPS'in 144'ün üstünde olmasının oyunu nasıl (iyi anlamda) etkilendiği bağlantıdaki videoda ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor;
Aynı şekilde Intel yerine AMD bir işlemci kullanmasının neden CS:GO'da performans sorunlarına yol açtığını çeşitli İngilizce kaynaklardan öğrenebilirsiniz. Google'da aramanız yeterli.
İşlemci 12 thread. -threads 12 yazın ya da direk silin o komutu, gerek yok. Performansı düzeltirse, haber verin. Düzelmez ise başka şeyler deneriz.
7700K'dan R5 2600'e geçtim, kesinlikle arada performans farkı var özellikle CS:GO'da (Diğer oyunlarda kayda değer bir değişiklik yok bile.). 7700K ile boş maplerde 999'a dayanırdı direk FPS, şimdi 600'lere zor çıkıyor. Üstteki arkadaşın da dediği gibi, Google'da aratmanız yeterli bu konuda biraz daha bilgiye sahip olmak istiyorsanız. Sadece iki kişinin söylediği veya tecrübe ettiği bir şey değil şayet.