Çözüldü GTX 1070 Sistemde CSGO Düşük FPS Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Minpachie

Kilopat
Daha fazla  
Geçtiğimiz ay bir sistem topladım fakat ne yaptıysam yapayım CSGO ve bazı oyunlarda FPS drop sorunu çözemedim.
Ekran kartı ve Windows sürümüm güncel. Oyunlar güncel. 144 Hz monitörüm var fakat yer yer 144 FPS altına düşüyor.
Takılmalarıda hissedebiliyorum. Ekran kartı ayarlarına hiç dokunmadım. Zaman zaman DSR açıp denedim fakat sonuç aynı.
Sistemim aşağıdaki gibidir;
  • AMD Ryzen 5 2600
  • MSI B450 PRO-M2
  • GSKILL 3000MHz (2x8GB)
  • ADATA SU650 SSD
  • WD 1TB HDD
  • ASUS DUAL GTX 1070 OC EDITION
1920x1080 Bütün ayarlar en sonda

Çözünürlüğü yükselttiğim fotoğrafları atmıyorum çünkü düşüşler ara ara oluyor resimden anlaşılamıyor.
2K çözünürlüğe alsam da, 1280x720 çözünürlüğe alsam da sonuç aynı.

Çözüm
@onur siyamoğlu ‘nun yardımıyla sorunu çözdüm gibi görünüyor. Ekran kartı sürücülerini kurdum ve güncelledim. Güç planı seçeneklerini de Ryzen ayarına getirdim. Başlatma seçenekleri kodlarını düzenledim. 1024x768 çözünürlüğüne aldım oyunu. Oynamak istediğim ayar bu şekildeydi ve sıkıntı yaşamadım. Oyunu SSD'ye taşımadım fakat droplar düzeldi. 1920x1080 çözünürlükte fazla oynamadım, ki zaten o çözünürlükte oynayamıyorum CS:GO'yu. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Merhaba. Gpu nun termal macunu ne durum da bilginiz varmi ? Yani ne zamandir değişmiyor. Veya değiştiyse nasil bir macun uyguladiniz ?
1 yıl oldu hocam, değişim yapmadım ama 70 derece çok yüksek geldi çünkü Asus Dual modeli yani soğutması daha iyi olması gerekir diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı