Çözüldü GTX 1070 Sistemde CSGO Düşük FPS Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Minpachie

Kilopat
Daha fazla  
Geçtiğimiz ay bir sistem topladım fakat ne yaptıysam yapayım CSGO ve bazı oyunlarda FPS drop sorunu çözemedim.
Ekran kartı ve Windows sürümüm güncel. Oyunlar güncel. 144 Hz monitörüm var fakat yer yer 144 FPS altına düşüyor.
Takılmalarıda hissedebiliyorum. Ekran kartı ayarlarına hiç dokunmadım. Zaman zaman DSR açıp denedim fakat sonuç aynı.
Sistemim aşağıdaki gibidir;
  • AMD Ryzen 5 2600
  • MSI B450 PRO-M2
  • GSKILL 3000MHz (2x8GB)
  • ADATA SU650 SSD
  • WD 1TB HDD
  • ASUS DUAL GTX 1070 OC EDITION
1920x1080 Bütün ayarlar en sonda

Çözünürlüğü yükselttiğim fotoğrafları atmıyorum çünkü düşüşler ara ara oluyor resimden anlaşılamıyor.
2K çözünürlüğe alsam da, 1280x720 çözünürlüğe alsam da sonuç aynı.

Çözüm
@onur siyamoğlu ‘nun yardımıyla sorunu çözdüm gibi görünüyor. Ekran kartı sürücülerini kurdum ve güncelledim. Güç planı seçeneklerini de Ryzen ayarına getirdim. Başlatma seçenekleri kodlarını düzenledim. 1024x768 çözünürlüğüne aldım oyunu. Oynamak istediğim ayar bu şekildeydi ve sıkıntı yaşamadım. Oyunu SSD'ye taşımadım fakat droplar düzeldi. 1920x1080 çözünürlükte fazla oynamadım, ki zaten o çözünürlükte oynayamıyorum CS:GO'yu. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
gidip de daha iyi bir işlemci, muadil olarak gösterilirse performans anlamında geri kalması normal.
Ben direkt "muadili" dedim, yazdığım şeyi anlamadın galiba üzgünüm.

Yahu rekabetçi bir oyun için 100-120FPS bile fazlasıyla yeterlidir.
Birkaç mesaj önce neden başta CS:GO olmak üzere rekabetçi oyunlarda ekranın yenileme hızından daha fazla FPS almanın (iyi anlamda) etkilerinden bahseden bir video paylaştım. Ben somut olgularla düşüncemi paylaşırken siz kullandığınız işlemcinin yeteri kadar performans verememesinin sonucunda yanlış izlenimlere kapılarak yorum yapıyorsunuz.

Sizin "yeteri kadar"ınız daha önce de belirttiğim lakin sanırım kavrayamadığınız gibi bu tarz oyunları rekabetçi olarak oynayan insanlar için yeterli gelmiyor olabilir, benim de bahsettiğim değerler bunlar oldukları için ortada bir yanlışlık görmüyorum.
Her neyse ben somut olgularla konu sahibine ve yardıma ihtiyacı olan diğerlerine gerekli açıklamayı yaptım, elbette kimse o kadar para verip aldığı işlemcinin kötü performans verdiğini söylemek istemez. Durumu kabullenip hatalarınızdan ders çıkarmanız bir dahaki sefere o hataları tekrarlamamanızda yardımcı olur. İyi forumlar.

@paL Hala kavrayamadınız diyor. Ben CS:GO'da 300FPS'den aşağı performans almıyorsam, bu zaten rekabetçi oyun için fazlasıyla iyidir. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin lisanslı e-sporcusuyum. GTX 1070 ve R5 1600 ya da R5 2600, rekabetçi CS:GO oyunu için "fazlasıyla" yeterli. Adam streaming yayın yapsa, konu farklı olur fakat konu "oyun".

Hala gelmiş hata falan diyor. Şimdi sana bir şey diyeceğim, sonra boş yere ban yiyeceğiz. O yüzden konuyu saptırma.

Bu videoda, adam GTX 1060, Ryzen 5 1600 ve 4x2GB 2666MHz sistem ile bir rekabetçi oyun için çok iyi FPS değerleri alıyor. Kolay kolay 200'den aşağı düşmüyor. Yüksek ağırlıkla da 250-300, hatta 350 FPS'lerde değer alıyor. Kaldı ki oyun oynarken, program ile kayıt alıyor ve drop yemiyor.

Sen de kalkmışsın, GTX 1070 ile Ryzen 5 1600 ya da 2600, "göreceli" performans verir diyorsun. Kısıtlı bilginle, bilgi satmaya çalışma.

Konuyu açan arkadaşın problemi "drop" ve belli ki drop sebebinin ardında farklı nedenler var. Konuyu baltalama da adama yardımcı olmaya çalışalım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

YouTube'a herhangi birisi herhangi bir video yükleyebilir, bu da bu benchmark videosunun güvenilemez olduğu anlamına gelir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herhangi birisi bugün hiçbir vasfa sahip olmadan bahsettiğin lisansı alabilir. Ama şunu çok iyi biliyorum, bu oyunu ucundan dahi "profesyonel" seviyede oynamış birisi AMD işlemcilerin bu oyunda ne kadar kötü olduğunu bilir ki kullanmazlar. Yukarda da belirttiğim gibi bu işlemciyi alma gafletine düşerek yaptığınız hatayı kabullenemeyip 300'den aşağı FPS değeri almadığınızı belirtiyorsunuz lakin videoda boş ekranda bile FPS 200'lerin diplerine iniyor. Söylenecek bir şey kaldığını sanmıyorum, 64 tick rekabetçi oyunlarında lisansınızla iyi eğlenceler

Fikir alışverişiniz umarım güzel geçmiştir. Pek fazla bölmek istemedim. Ama ana konuya gelicek olursak benim bu dropları yememe gibi bir şansım yok sanırım.

@paL Faceit dışında, rekabetçi oynamıyorum. Ben lisansımı laf olsun diye değil, gerçekten e-sporcu olduğum için aldım. Şu an konuyu saptırmak adına tamamen fan boyluk yapıyorsun. Adam videoda, 200'ün diplerine birkaç kere girmişse, bir o kadar da 300-350'lere çıkmış. CS:GO, 100-120FPS ile çok rahat rekabetçi oynanılabilecek bir oyundur. Yeter ki drop olmasın ve FPS stabil olsun. Dolayısıyla GTX 1070 ve R5 1600 ya da R5 2600 gibi kombinasyonlar, CS:GO rekabetçi oyunu için fazlasıyla yeterlidir.

Ayrıca 64 tick diye kafandan uydurana kadar, doğrusunu benden öğren. Bu da sana son cevabımdır. Çünkü cevabı hak etmiyorsun.
Fikir alışverişiniz umarım güzel geçmiştir. Pek fazla bölmek istemedim. Ama ana konuya gelicek olursak benim bu dropları yememe gibi bir şansım yok sanırım.

Dostum, oyunu hangi çözünürlükte oynuyorsun ve HWMonitör ile sisteminin sıcaklık değerlerini atar mısın? Sistemin, CS:GO için fazlasıyla yeterli. Muhtemel sorunlar; sıcaklık, driver ya da SSD, HDD problemleri.

Bu arada RAM'lerini de Memtest86+ yazılımı ile kontrol eder misin? Yazıdan anladığım kadarıyla, sistemini kuralı beri böyle. Yani daha önceden drop yaşamama durumun yoktu değil mi?

Daha iyi bir performans için ve daha iyi oynaman için ayarları biraz daha alta çekmeli (kenar yumuşatma ve shader detayı yüksek olabilir skinleri güzel gözükür) ve öyle denemelisin oynayışın bile gelişebilir zaten csgo için biraz fazla 4k vs yani durum sisteminle alakalı değil.

Ryzen'ların CS:GO'da Intel'lere kıyasla daha düşük FPS aldığı doğru lakin bu demek değildir ki Ryzen işlemciler çöp. CS:GO gayet performanslı oynanabilir. Kaldı ki 300 FPS'in avantajını sonuna kadar kullanabilen bir oyuncu, bu oyundan çok para kazanıyordur. O yüzden Ryzen'lar kötüdür iyidir tartışmanın hiçbir anlamı yok.

Bence 1024x768 en düşük ayarlarda oyunu oynamalısın. 4:3 olduğu için rakibin ekranda kapladığı alan çok daha fazla olacak ve daha rahat vuruşlar yapabileceksin. Ayrıca bu tür rekabetçi oyunlarda Ultra ayarlara almanın hiçbir mantığı yok. Grafik istiyorsan Battlefield oynamanı tavsiye ederim. CS:GO'nun hakkı 1024x768 en düşük ayarlardır. Çoklu CPU kullanımını da etkinleştirmeyi unutma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…