GTX 1070 sisteme monitör önerisi

Suleymanozer

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Psikolog
1070 ekran kartım var. i5 6600k işlemci ile birlikte kullanıyorum. 1500 Tl bütçem var ama esnek bi bütçe. Karar veremedim monitöre 60 Hz 1080p monitörler 500-900 gibi fiyatlarda. Böyle bi şey alim kalan bütçeyi farklı değerlendireyim diye düşündüm. Yine de ekran kartım yeterliyken neden 144 Hz ya da 2k/4k gibi seçenekleri de değerlendirmeyeyim dedim. Kafam allak bullak oldu :D

1: 1 ms ile 5 ms gecikme kullanımda ciddi fark yaratır mı ?
2: 1070 için 144 Hz mi yoksa 2k/4k gibi seçenekler mi daha kullanışlı olur?
3: Samsung LU28E590DS 28" 1ms UHD Monitör Monitör
Mesela bu örnekteki sizce iyi mi?
4:Alternatifler nedir?

Kimseden öneri gelmediği için bu modele karar kıldım. Bilen kullanan var mı?
ASUS 24" PG248Q 1ms Full HD 180 Hz G-SYNC HDMI GAMING LED MONİTÖR

aynısını bende kullanıyorum gtx 1070 ile beraber yani genel anlamda bi sorun yok yanlız display port ile bagladıgın zaman pc acılırken bios ekranı önyükleme ekranı gözükmeden direk masaüstü acılıyo bende sorunun ekran kartının display portunda oldugunu düsünüyorum onun dısında canavar gibi diyebilirim ayrıca 180hz ye cıkarmak icin monitörden overclock yapmak gerekiyo bence 144hz de sabit tut derim zorlamaya gerek yok yinede sen bilirsin..

Bende biraz bakındım.

Display Port'a sahip bir monitör alırken ilerisi için 2160 satır almakta şu fayda var. 1 milyar renk artık alınabiliyor, "32 bit renk" olarak bir grup seçenek daha çıkıyor.

Yani 386~486 bilgisayarlardan beri gelen 16.7 milyon renk, 24 bit artık gerilerde kaldı.

Şimdi ise 1 milyar renk, 32 bit olarak seçilebiliyor!

İsteyen, gene de okumakta zorlanır, ikonlar ufak gelirse 1920 x 1080'e düşebilir!

Bu önemli bir gelişme. 27 ve 28 inch olarak modeller başlıyor. Bazılarında hoparlör yok, bunlar 1750 lira gibi fiyatlardan başlıyor. 5~6 bin lira'lara kadar çıkan modeller de var.

En iyisi Vatan Bilgisayar'ın sitesine girip, 1 milyar renk desteğini tıklayın, ucuzdan pahalıya olarak seçim yapın. Samsung ve Asus'ün monitörleri içinde uygun fiyatlı olanlar var.

Zaten Samsung'un tek bir tane modeli var. Görünümü hoş ama hoparlör yok malesef, olsa idi düşünebilirdim. Asus'te de özellikleri benzer, fiyat'ı da gene aynı gibi olan bir model var.

Birde Philips'in bir modeli var, epey çok bağlantısı ve hoparlör'ü var. Fiyat ve özellik olarak en iyi o gibi sanki, 2 bin lira fiyata sahip....

Yanlız bence üzerlerinde 2, hatta 3 tane display port giriş özelliği olan bir monitör modeli olsa çok daha iyi olurdu.

Masaüstü iki tane veya notebook vs. ayrı ayrı bağlamak için. Artık ucuz 1000~1500 lira aralığındaki notebook'ların bile üzerinde display port çıkışı var. Teknosa'da daha yeni böyle bir Lenovo notebook gördüm.

Tazeleme işine girmiyorum, bence artık akışta pek bir sorun kalmadı.... Fakat isteyenler açısından, bayağı bir fiyat çıkışı olacaktır.

Bu arada, şu an display port 1.2 olarak ancak monitör bulunabiliyor. Ama, 1.4 versiyon da artık görücüye çıktı. (Yeni GTX 10xx serisi örneğin bunu destekliyor) Yakında çıkacak olan 32 kanal'a kadar ses desteği de sisteme dahil edilmiş ve 2160 x 2 = 4320 satır çözünürlük desteği de eklenmiş!

Bu da ufukta göründüğü için, şu an çok da fazla para bayılmayın derim ben, arkası yarın hesabı....

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı