GTX 1070 Ti Sistem Toplama Tavsiyesi

W

Wero

Ziyaretçi
Selamlar sosyal Ailesi. Yeni PC toplamak üzere ekran kartı ve su soğutmayı amazon.com’dan almayı düşünüyorum. İşlemci olarak i7 8700K alacağım. Bu işlemciye soğutucu olarak ne almalıyım dediğimde arkadaşımız H100i v2 önerdi ve Amazon’dan aldığını iletti.
Bende bu soğutucuyu alacağım. Ekran kartı olarakta Asus ROG Strix GTX 1070 Ti A8G modelini beğendim. Hem render hem oyun için çok ideal. Gelelim soruma. Bu 2 ürünün uluslararası garantisi var mıdır? Yok ise Amazon’a ürünleri geri nasıl yollayacağım ve ürünler ülkemize gelirken gümrükte sıkıntı yaşar mıyım? Amazon’dan alınan ürünlerin garantisi yok diye biliyorum. Hatam varsa beni aydınlatın lütfen.
Birde ekran kartını listeye eklerken şöyle bir şeyle karşılaştım. “SquareTrade 4-Year PC Periphals Protection Plan” bu şeyin fiyatı 37$ bunu alınca ürünlerim 4 yıl garantili mi oluyor? Bir diğer sorum FSP, PSU olarak güvenilir midir? (Bu arada Amazon’da beğendiğim ürünler Türkiye’ye göre 800-1000₺ ucuza geliyor.) Birde son olarak 1070 Ti A8G modelini beğendiğimi belirttim. Ancak aklımı kurcalayan bir diğer kart ise Evga FTW2 1070 Ti modeli. Hangisini önerirsiniz. Evga’da uluslararası garanti var sanırım.
Not: Anakart olarak Gigabyte Aorus Z370 Gaming 7 ve Asus ROG Maximus X Hero modeli arasında kaldım. Hangisini tercih etmeliyim? Sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim.
Sistem hem render hem oyun amaçlı olacak.

Hocam yardımcı olur musunuz? @Neko @Asım Demir @Jira @Pantheon @KralGS

Ekran kartlarında marka farklılıkları sadece tasarımdan ibarettir GPU sonuç olarak aynı değişen birşey yok. Aralarında farkılılık olsa bile bunlar çok az emin olun. Marka seçimi konusunda rahat olabilirsiniz ama ben şahsen Evga öneririm, önerilerini çok duyuyorum ve kullananların gayet memnun olduğunu biliyorum. Anakart konusunda ikiside tercih edilebilir eğer bu sistemin toplanması 1-2 ay kadar sürecekse 2018 ile beraber çıkacak olan yeni 370 anakartları beklemenizi tavsiye ederim fiyat açısından daha uygun olacaktır.

H370 ve B360’tan bahsediyorsunuz sanırım. Fakat 8700K işlemcimin hakkını verecek olan seri Z serisidir. İşlemciyi 4,9-5 Ghz’e kadar OC etmeyi düşünüyorum. Anakart konusunda Aorus’un kartı çok hoşuma gitti büyük ihtimalle ondan alacağım.
Uluslararası garanti için MSI alabilirsin.
Açıkçası MSI ürünleri pek hoşuma gitmiyor. Evga’da uluslararası garanti var diye biliyorum. Eğer Asus’unda varsa Asus alacağım. 30$ daha ucuz. İçinden GameCoaster programıda hediye veriliyor. Araştırmalarıma göre FSP en kaliteli PSU üreticilerinin ilk sıralarında geliyormuş. Hydro G 850 modelini alacağım. Bu arada RAM’lerin aynı modellerini farklı zamanlarda alsam bir performans düşüşü olur mu acaba?

Hocam bütçe sormanıza gerek yok aslında. 1070 Ti’ı kafadan hesaba kattım. Şimdi birkaç arkadaş 1070 Ti’a verilecek parayla GTX 1080 alırsın diyecektir kesinlikle ama onun için 4K monitör almam gerekecek. O yüzden 1080 almayı düşünmüyorum. Hocam dediğim gibi bu kartın hangi versiyonunu önerirsiniz? Asus mu, Evga mı?

3 model gördüm Amazonda, FTW2, SC, Hybrid. FTW2 modeli ile Hybrid arasında 29$ oynuyor bence almaya değer. FTW2'nin de ısınacağını zannetmiyorum.
Bu şimdi kargo felan kaç kuruşa gelecek sana?

Vatan Bilgisayardaki fiyatlara baktım da, sanki herif atlamış uçağa kendi getirmiş yol parasını eklemiş üstüne.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…