Yeni bir bilgisayar toplayacağım. Ekran kartı GTX 1070 Ti veya GTX 1070 olacak. Çözünürlüğü CS:GO'da 1920x1080, PUBG gibi oyunlarda da 1440x900 gibi biraz daha düşük çözünürlükte oynayacağım. Fakat çözünürlükle alakalı düşüş oluyormuş, darboğaz falan nasıl düzeltilir veya ekran kartı değiştirilmeli midir?
Soru : Hangi ekran kartını almam lazım? (1060-1070-1070 Ti)
Evet alıp oyun içi çözünürlüğü düşürebilirsin veya NVIDIA denetim masasından özel çözünürlükten ayarlayıp sıkıntısız oynayabilirsin. İşlemcin güçlü bir işlemciyse darboğaz sorunu yaşamazsın.
GTX 1070 ve 1070 Ti çok güçlü kartlar. Fazlasıyla yeterliyken neden düşük çözünürlükte oynama gereği duyuyorsunuz? CS:GO olsa anlarım ama PUBG'de gereksiz.
Düşük çözünürlükte oynamanız tamamen yanlış. Asım arkadaşın dediğine aynen katılıyorum. CS:GO olsa eyvallah ama PUBG 1080P çözünürlükten aşağıya çekmeyin.
GTX 1070 ve 1070 Ti çok güçlü kartlar. Fazlasıyla yeterliyken neden düşük çözünürlükte oynama gereği duyuyorsunuz? CS:GO olsa anlarım ama PUBG'de gereksiz.
Haklısınız fakat CS'yi 1.6'dan beri en yüksekte oynuyorum yani öyle alıştım kendim için en iyisi 1920X1080'ya da 160x900 bu benimle alakalı alışkanlık 1.6'da yüksek çözünürlük için ek program bile indirmiştim.
PUBG için yüksek çözünürlük ekranin daha buyuk olması ve adamların daha küçük olması demek benim için spray vb. zorluyor az da olsa o yüzden düşük daha iyi benim için.
DSR dedikleri şeylerle olur mu ya da gerek yok da 1060-1070 alip düşük çözünürlük yeter mi?
Dostum şu hazır cevaplarla ilgilenme. Biri sallamış darboğaz oluyor herkes 1080P'de darboğaz olacak sanıyor. Yok öyle bir şey. Elinde güçlü bir işlemci ve en azından 144Hz monitör varsa hiçbir sorun olmaz. 60Hz oynamaya kalkma görüntüde yırtılma vs olabilir. Ekran kartımın GPU kullanımı az deyip darboğazı yapıştırma. Kartın o performansı yetiyordur demektir. Darboğazı işlemci 80-90 seviyelerde gezipte GPU 50-70 ise ozman dersin, RAM vs sorununda yoksa rahat rahat yüksek kare snlerde oynarsın.
Evet alıp oyun içi çözünürlüğü düşürebilirsin veya NVIDIA denetim masasından özel çözünürlükten ayarlayıp sıkıntısız oynayabilirsin. İşlemcin güçlü bir işlemciyse darboğaz sorunu yaşamazsın.
CS:GO çözünürlük düşürsen pek fark etmez. Ama PUBG gibi bir oyunda çözünürlük düşürürsen adamları görmekte zorlanırsın.
Ayriyeten Counter Strike ilk sürümünün tüm çözünürlüklere uygundur. Counter-Strike on Steam
Korsan oynuyordun galiba eğer halen oynamayı düşünüyorsan satın almanı öneririm.