Merhaba, geçtiğimiz günlerde Zotac GTX 1070 ti AMP EDT 2600 gibi bir rakama yakalamıştım fakat almadan önce belki fiyat biraz daha düşer diye 1, 2 gün bekledim ama tam tersine indirim bitti ve fiyatı 3000'lere çıktı. Şu an RTX 2060 internet üzerinde gördüğüm tüm sıfır 1070 ve 1070 Ti'lardan ucuz (2600-2800TL) ve bu kartın GTX 1070 Ti ile aynı performansı verdiği söyleniyor ama kartın 6GB VRAM'i olması ileride yeni nesil oyunlarda sıkıntı çıkaracak gibi geliyor.
İşin kısası bu RTX 2060 yeni bir kart ve 1070 Ti ile aynı performansı veriyor (rivayetlere göre) ama neden 1070 Ti'dan ucuza satılıyor? Sizce şu anki fiyatlara göre hangi karta ve neden yönelmeliyim? Sizce bu bir pazarlama taktiği mi? Yani RTX 2060 stokları bitince GTX 1070 Ti ve GTX 1070'in fiyatları düşer mi ya da tam tersi 2060'ın fiyatı yükselir mi?
Not: RTX teknolojisi şu an için ilgimi çekmiyor çünkü genelde competitive online oyunlar oynuyorum, bu oyunlarda da RTX desteği yok. İleride belki RTX destekli oyunlar gelir ama RTX 30-40 gibi ciddi bir rakamda FPS kaybına yol açıyor. Ayrıca izlediğim videolarda gördüğüm kadarı ile bir oyunda RTX'in açık hali ile kapalı halindeki farkı ayırt etmek için çoğu zaman sanki bir cebir testi çözermiş gibi odaklanmanız gerekiyor, yani bana göre RTX oyun sektöründe tam olarak gelişmemiş bir teknoloji. Belki RTX 3000 serisi bir fark yaratır ama benim şu an ilgimi çekmiyor.