GTX 1070 Ti vs RTX 2060

GTX 1070ti mı RTX 2060 mı?

• GTX 1070Ti

Oy: 19 23,2%
  • RTX 2060

Oy: 63 76,8%

• Oy verenlerin toplamı
    82

Lemislive

Hectopat
Yer
İstanbul/Ümraniye
Merhaba, geçtiğimiz günlerde Zotac GTX 1070 ti AMP EDT 2600 gibi bir rakama yakalamıştım fakat almadan önce belki fiyat biraz daha düşer diye 1, 2 gün bekledim ama tam tersine indirim bitti ve fiyatı 3000'lere çıktı. Şu an RTX 2060 internet üzerinde gördüğüm tüm sıfır 1070 ve 1070 Ti'lardan ucuz (2600-2800TL) ve bu kartın GTX 1070 Ti ile aynı performansı verdiği söyleniyor ama kartın 6GB VRAM'i olması ileride yeni nesil oyunlarda sıkıntı çıkaracak gibi geliyor.

İşin kısası bu RTX 2060 yeni bir kart ve 1070 Ti ile aynı performansı veriyor (rivayetlere göre) ama neden 1070 Ti'dan ucuza satılıyor? Sizce şu anki fiyatlara göre hangi karta ve neden yönelmeliyim? Sizce bu bir pazarlama taktiği mi? Yani RTX 2060 stokları bitince GTX 1070 Ti ve GTX 1070'in fiyatları düşer mi ya da tam tersi 2060'ın fiyatı yükselir mi?

Not: RTX teknolojisi şu an için ilgimi çekmiyor çünkü genelde competitive online oyunlar oynuyorum, bu oyunlarda da RTX desteği yok. İleride belki RTX destekli oyunlar gelir ama RTX 30-40 gibi ciddi bir rakamda FPS kaybına yol açıyor. Ayrıca izlediğim videolarda gördüğüm kadarı ile bir oyunda RTX'in açık hali ile kapalı halindeki farkı ayırt etmek için çoğu zaman sanki bir cebir testi çözermiş gibi odaklanmanız gerekiyor, yani bana göre RTX oyun sektöründe tam olarak gelişmemiş bir teknoloji. Belki RTX 3000 serisi bir fark yaratır ama benim şu an ilgimi çekmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX teknolojisini kafanıza fazla takmayın. Olması bir artı ama yokluğu da şu an için bir dert değil. Fiyat avantajı bakımından, yeni nesil RTX 2060 daha mantıklı şu an. Bu durumda eski nesil bir karta bakmayın. Eğer GTX 1070 Ti daha ucuz olsaydı o zaman Ray Tracing'i arka plana atın diyebilirdim. Ben olsam RTX 2060'ı tercih ederdim. Bellek konusunu da bir sıkıntı olarak görmüyorum.

2060 alın geçin. 4GB bile hala yeterli iken 6GB'ı kafanıza takmanıza hiç gerek yok. Güncel teknoloji her zaman daha iyidir.

Aslında pek yeterli değil. 2K oynayacaksan 5.5GB ekran kartı bellek kullanımını görüyorum ben AAA oyunlarda. Şu anlık yeterli sadece.

Çoğu oyunda önde gibi 2060 ve RTX teknolojisiyle daha kaliteli bir görüntü alacağını düşürsek cevap belli :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ray Tracing'in olması eksi değil. 30 FPS farkını daha düşüreceklerini düşünüyorum çünkü çok yeni bir teknoloji. 6GB VRAM'a gelirsek 2K'ya kadar herhangi bir sorun olmuyor. Gelecek oyunlarda da 1080p'de hiçbir sorun yaratmayacağını sanıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı