GTX 1070 ve i5 6500 darboğaz sorunu

riyaset

Hectopat
İkinci el bilgisayar aldım. Ben 1 ay önce aldığım kullanıcı da sadece PUBG oynuyordu. Bilgisayardan test de yaptım. Girip oynadım ve gayet iyi verim alıyordum, FPS düşmesi de olmuyordu fakat 2 haftadır özellikle PUBG oynarken inanılmaz şekilde FPS düşüşü oluyor. FPS 35'lere düşüyor ve atladığım yerde silah almadan ölmüş oluyorum, bunun bir çaresi yok mu? Yani illa ki işlemci mi yükseltmem gerekli? Twitch yayıncısı olduğum için inanılmaz bir sıkıntı yaratıyor bu bana. Bunun yanında oyun içerisinde ekran kartı %50 çalışıyor, işlemcim %80 civarında. Ekran kartım neden %100 çalışmıyor onu da anlamıyorum.

Sistemim:
  • Asus Strix GTX 1070 ekran kartı.
  • Intel i5 6500 işlemci.
  • Seagate 1 TB HDD
  • Samsung 850 Evo SSD
  • Asus B150M anakart
  • Tek 16 GB Kingston RAM
  • Zalman R1 kasa 500 W'lik güç kaynağıydı sanırım
  • Asus 144 Hz 1ms monitör

Oyun ayarları: Kenar yumuşatma yüksekte, gerisi düşükte. 1920x1080.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı güncellemelerini yaptığınıza emin olun aygıt yöneticisinden bütün aygıtları güncelleyin oyun intelin görüntü belleğini kullanıyo olabilir eğer bunları yapınca düzelme yoksa direk windowsu sıfırlayın kesinlikle dosyalarınızı saklamayın bütün windowsu sıfırlayın kolay gelsin .

Ekran kartı güncellemelerini yaptığınıza emin olun aygıt yöneticisinden bütün aygıtları güncelleyin oyun intelin görüntü belleğini kullanıyo olabilir eğer bunları yapınca düzelme yoksa direk windowsu sıfırlayın kesinlikle dosyalarınızı saklamayın bütün windowsu sıfırlayın kolay gelsin .

Görüntünün intel belleğini kullandığını nereden anlayacağım? Anlatabilir misiniz?
Sanırım darboğaz var gibi. DSR ile ayarları 2K'ya çekin.

Eve gidince deneyeceğim umarım düzelir

İ5 6500 sahibiyim bir ara 1070 almayı düşündüm fakat benchmark testlerine bakınca 1080p'de darboğaz olduğunu gördüm o yüzden vazgeçtim. 1070 kartını 1080P de kullanmak için daha güçlü bir işlemci gerekiyor. 1440P de ise İ5 6500 ve GTX 1070 daha iyi sonuçlar veriyor.

Görüntünün intel belleğini kullandığını nereden anlayacağım? Anlatabilir misiniz?

Eve gidince deneyeceğim umarım düzelir

Aslında analtılacak pek birşey yok bu sorun benimde başıma gelmişti bir grafik tasarım programı kullanıyordum ilk başlarda kasma vs problemler yoktu ama sonradan olmaya başladı regeditten program ayarlarını düzelttim ve eskisi gibi çalışmaya başladı program grafik belleği intel hd grapichs olarak gözüküyorda nvidia ekran kartıma göre ayarladım ve kartın güncellemelerini yaptım şimdi hiçbir sıkıntı yok bu arada gtx 1070 bazı programlarda darboğaz yapar bunun için yinede driverları guncel tutmak gerekir iyi günler

Birde ilerleyen zamanlarda islemciyi 8. Nesil i5 veya i7 ye upgrade etmek gerekir

Ayarları yüksektmeyi deneyin çünkü ekran kartı işlemciye işlemesi için aşırı işlem veremeyecek. Böylece darboğaz azallabilir veya tamaman ortadan kalkabilir.

Hocam hdmı kablosu ile 144 mhz monitörde oynadığım için aşırı sıkıntı yaratıyordu grafikler kabloyu değiştirdim biraz düzelme oldu ama şimdi de render sorunu var

Dosya Ekleri

• a3.png
    a3.png
    116,3 KB · Görüntüleme: 52
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı