GTX 1070 ve i7 8700K Uyumu Nasıl?

lordpeaceful

Hectopat
İyi günler arkadaşlar, forumda yeniyim..
Soruma net olarak cevap verirseniz ve gereksiz yorum atmazsanız sevinirim.

Yeni bilgisayar toplayacağım ve sisteminde;

GTX 1070 ROG Strix 8GB
Anakart tavsiyesini forumda gördüm sizce Z370 iyi midir?
Veya bi üstü daha güzeli var mı?

İşlemci olarak düşündüğüm;
i7 8700K veya i7 -7820X Processor
Ekstra önerilere açığım, i5 önerisi yapmayın lütfen.

Ve bu bilgisayar için Power'ı sağlam olabilen bir kasa önerebilir misiniz?
Kasa ve Power'ı ayrı ayrı önerseniz de olur ama içinde olsa daha iyi gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Açıklamasını demin yaptım fakat tekrar yapayım. 1070 ile 1080 arasındaki fiyat farkı 2000TL'den az değil.
1070 Rog Strix 8gb 600 dolar - 1080' ise 1150 dolar. Bu durumda sen hangisini seçersin? :)
Sıcağıda sevmiyorsa, soğuğuda sevmiyorsa ılık olsun :)
1070 Ti.
Gaming X en kötü model olmuş demek dünya ne hale gelmiş.[emoji1] İyi ve sizin tabirinizle “kötü” model arasında sadece 3 4 derece soğutma farkı olur belki 1 2 FPS oynar.
O 1-2 fps için neden bin lira fazla veriyim demek istiyorum günlerdir. Yorum atmazsan sevinirim konu sana kilit.
Gaming x nasıl oluyor da en kötü 1080 oluyor? Hadi tek fanlı 1080 olsa anlarım da gaming x rog strix'in dengidir. Soğutma konusunda hemen hemen aynılar. Kaldı ki en kötü 1080 en iyi 1070 ti'den daha performanslıdır. Üç fanlı olunca performansı 1080'e denk olmuyor kardeşim.
Bende o mesajlarımda denk olduklarını ve neden bin lira fazla veriyim demek istedim. 3800 çok fazla ve o fiyata 1080Tİ iyi bir model bulurum. Ben o paranın o ekran kartına değmeyeceğini anlatmaya çalışıyorum. Değmeyeceğini kısmını da yanlış yöne çekersiniz şimdi onu da açıklayın, 3800tl ye o ekran kartını almak yerine 1080ti bir model bulup veririm o parayı ve aradaki verim %15 oynar

Birincisi sen Gaming X modeline en kötü dedin hatta GTX 1070Ti daha iyi dedin hiç lafı kıvırmaya çalışma şimdi o fiyata değmez gibisinden dedim diye. Bence de o fiyatın altında bulunabilir ki var zaten neyse bu ayrı konu. İkincisi ise 3800 TL'ye gider 1080Ti bulurum demişsin de ben 4.700 TL'den aşşağı görmedim öyle fiyatlar eskisi gibi değil. Sana tavsiyem uygun fiyata GTX 1080 bulman her türlü GTX 1070Ti'dan iyidir.

Birincisi sen Gaming X modeline en kötü dedin hatta GTX 1070Ti daha iyi dedin hiç lafı kıvırmaya çalışma şimdi o fiyata değmez gibisinden dedim diye. Bence de o fiyatın altında bulunabilir ki var zaten neyse bu ayrı konu. İkincisi ise 3800 TL'ye gider 1080Ti bulurum demişsin de ben 4.700 TL'den aşşağı görmedim öyle fiyatlar eskisi gibi değil. Sana tavsiyem uygun fiyata GTX 1080 bulman her türlü GTX 1070Ti'dan iyidir.
arkadaşım Amerika’da ve 1 ay sonra tatile gelecek. Ben buradaki fiyatlarla ilgilenmiyorum o yüzden. Orda da baktıklarım 750 dolara falan geliyor daha iyi modeller. Ve ayrıca karar benimdir kötü diyorum hatta en kötüsü itiraz edemezsin benim yorumum beni bağlar. Konuyu açma nedenim sadece uyum sorusuydu konuyu dallandırıp budaklandırıp kafanıza göre yorum yapıyorsunuz. Sizden ekran kartı tavsiyesi isteyen olmadı. Konu da not düşmüşüm işlemci olarak öneri alırım sadece diye. Ama Türk milleti olarak her şeye karışmayı sevdiğimiz için kendimizi alıkoyamıyoruz işte.

Alacağım en kötü işlemci 1200TL bu ise 1800TL.
Fakat 1070ti ile 1080ti arasında 2,500tl fark var. Yani 10.000'tl ye toplamak yerine 7500TL'ye toplamak istiyorum gibi düşün. Ayrıca ekran kartı gayet yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Bütçe belirlemedim kendime sadece bu sistemi en iyi şekilde toplamak istiyorum. 300-500 lirasına bakmam fakat 2-3 bin liralık bir artış fark ettirecek sistemi de toplamam
Sence hangi işlemci daha iyi? 8700k'mı yoksa 7820X'mi? :)
İ7-8700k fazlasıyla yeter gerek yok. :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı