GTX 1070 vs 1080

Furkan Tuncer

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartımı değiştirme zamanın geldiğini fark ettim. Haliyle ekran kartı değiştirince anakart işlemci değiştirmeden de olmaz(yoksa biraz eşeğe altın semer vurmuş gibi olurum). Ama öncelikle aklıma takılan bir soru var. Bildiğim kadarıyla 1080 VR odaklı daha çok ama insanın kafasına takılmıyor da değil. Hani o mükemmeliyetçilik var ya, 1070 alırsam 25 FPS daha az alırım o zamanda sürekli 1080 mi alsaydım sorusu kafamı kurcalar. Bu yüzden sizin yardımınızı istiyorum. 1080 yaklaşık 1000 lira daha fazla verip pişman etmeyecek kadar fazla bir fark sağlar mı ? Bu soruma cevap aldıktan sonra birkaç sorum daha olacak. Şimdiden teşekkürler :) :) :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer zorlanacak isen 1080 almaya değmez. 1070 al zaten yeter tüm oyunlara da. Özel tasarım alırsan oc imkanın da olur karttan daha fazlasını alırsın.

hocam 1080 almayla iş bitse keşke. ona göre bir monitör da alman gerekecek. misal gtx 1080 sana x oyununda ultra ayarlarda 150 fps vericek .gtx 1070 ise aynı x oyununda 100 fps vericek. senin monitörün eğer 60 hz bir monitörse sen aradaki farkı anlayamassın çünkü sen aslında oyunu max.60 fps de oynarsın. kartın daha üstünü verse bile gözlerine 60 fpsden üstü yansımayacak. yani aradaki 50 fps sadece senin psikolojini düzelticek. o yüzden gtx 1080 alırsan tavsiyem yanında 144hz monitör alman olucaktır.

Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Diğer sorumuda sorayım. Ekran Kartı almam ilk önceliğim çünkü eski kartım yandı. Ve bir anda herşeyi değiştirecek durumumda yok. Önce ekran kartımı sonra işlemcimi değiştirmek istiyorum. Diyelim 1070 aldım. İşlemcim i5-3570K. İşlemcinin biraz eski olması çok sorun çıkarır mı ? İşlemcinin darboğaz olması ile ilgili bi konu okudum forumda çok aklıma takıldı ve endişelendirdi beni.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı