GTX 1070 yerine RX Vega 56 alınır mı?

Anıl Budak

Megapat
Ağustos 5'inde GTX 1070 aldım. Şu an kargoda, 22'sinde de elimde olacak. Okullar açılmadan 20-25 gün önce elimde olacak kart. RX Vega 56 da 28 Ağustos'ta çıkacak 3 hafta kargo ile 19 Eylül'de tahminimce elimde olur. Okullar hemen hemen o tarihte açılmış oluyor. Bilemedim AMD'nin HBM 2'si olsun FreeSync monitörlerinin ucuzluğu olsun... Sızdırılan testlerde de 15-20 FPS (%40'a yakın) fark atıyor GTX 1070'e. Bu da GTX 1080 gibi bir şey demek aslında. Kargoda iptal etmeyi göze alayım mi? Tamam belki bu yıl bilgisayara giremeyebilirim ama en azından ömrü 1-2 yıl daha fazla olur. Sizce iptal etmeye değer mi? Bir de bu testler AMD'nin en güçlü olduğu oyunlarda. FarCry 5, AMD ile beraber çalışılıyor.

Ne yapayım bilemedim yani. Ah AMD biraz daha erken çıkarsana kartını yav. Bir de 400 dolar referans tasarım, bilemedim. (Amazon'dan alacağım madenciler gelmeden bitirir vs. demeyin.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Isınmayı nasıl halledebiliriz?
Dediğim gibi zaten ısınma sorunu olsa olsa referans kartlarda olur ki zaten bu hep böyledir Pascal serisinde de böyledir. Referans her zaman sıcaktır.

Ama mesela Gaming X, Asus Strix gibi modeller geldiğinde ısınma sorunu varsa dahi ortadan kalkmış olacaktır.

Bahsettiğiniz modeller ne zamana gelir? Referans ne demek?
Referans direkt AMD'nin kendi modelleri. Limited Edition dışında hepsi yetersiz soğutucular. Eğer Vega 64 alacaksanız AMD'nin kendi sıvı soğutmalı modelini alabilirsiniz. Ama RX Vega 56 düşünüyorsanız Asus, MSI modelleri daha serin ve iyi olacaktır.

Markaların modellerinde referans tasarıma oranla %5'e varan performans artışı olabiliyor.

RX Vega 56 için marka modelleri ne zaman çıkacak ve tahmini fiyatı ne kadar olur? Ve TDP değeri yüksek olması elektrik faturasını ne kadar etkiler?

RX Vega 56 için marka modelleri ne zaman çıkacak ve tahmini fiyatı ne kadar olur? Ve TDP değeri yüksek olması elektrik faturasını ne kadar etkiler?
Yakında çıkar diye bekliyorum çünkü referanslar Haziran'da çıkacaktı. Baya gecikti yakında çıkar. 3-4 hafta sonra da markaların modelleri çıkar.

Referans yurtdışında 400 $ olacaktı. Vega 56. Bizim burada 2000 TL olur en fazla kanımca ki GTX 1070'ten daha iyi ve 1080'e yaklaştığı söyleniyor. Yani referans bu fiyatlarda olacak.

Ben 1080 almayı düşünüyorum, biraz sabırsızım. Ama beklemenizi öneririm.

Bence Vega bir efsane olacak :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı