GTX 1080 Düşük FPS sorunu

gsenesgs1923

Hectopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Çoğu oyunda sistemim iyi olmasına rağmen drop yiyorum ve olması gerekenden az FPS alıyorum.
Sistem özellikleri:
Ryzen 5 1600
Evga GTX 1080 FTW DT
Corsair 16GB 2400 MHz RAM
MSI X370 SLI plus
Thermaltake 700W PSU
128GB Adata SSD
1TB Seagate Harddisk
Artic Freezer işlemci soğutucu
1920x1080 çözünürlükte kullanıyorum.

Sistem özellikleri böyle olmasına rağmen düşük FPS almam can sıkıcı.
Sorunun nerde olduğunu bir türlü çözemedim.
AIDA64 ile yaptığım stres test sonuçları:

stabilitytest.png
stabilitytest2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
PUBG

RUST

GTA5

Evet ekran kartı tam performans çalışmıyor ama Youtube'de izlediğim videolarda aynı ayarlarda tam performans çalıştırıp bana göre daha fazla FPS aldıklarını gördüm. Sorun sizce nerde olabilir ?

Küçük not: Resimleri ana konuya ekliyemedim.

i7 7700 ve GTX 1080 düşük GPU performans Burada ki konumu inceleyin, aynı sorunu ben de yaşamıştım. Sorunu 1x16GB RAM'i 2x8GB yaparak çözdüm. Eğer sizin de RAM tek slotsa sorun ondan kaynaklanıyor olabilir. Şu videoyu inceleyebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

i7 7700 ve GTX 1080 düşük GPU performans Burada ki konumu inceleyin, aynı sorunu ben de yaşamıştım. Sorunu 1x16GB RAM'i 2x8GB yaparak çözdüm. Eğer sizin de RAM tek slotsa sorun ondan kaynaklanıyor olabilir. Şu videoyu inceleyebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benimki 2X8 2400MHz

Evet işlemci darboğaz yapıyor gibi ama aynı işlemci aynı ekran kartında 1920x1080 de %99 CPU kullanan görmüştüm.

2x

Benimki 2X8 2400MHz

Evet işlemci darboğaz yapıyor gibi ama aynı işlemci aynı ekran kartında 1920x1080 de %99 CPU kullanan görmüştüm.

Hocam nasıl darboğaz yapıyor? Birinde %36 diğerinde %48 kullanılıyor işlemciniz.

witcher3_2018_01_09_12_31_53_828.jpg

Witcher 3 oyununda herşey Ultra ayarlardayken ekran kartı kullanımım %99 işlemci kullanımım %40.

Hocam nasıl darboğaz yapıyor? Birinde %36 diğerinde %48 kullanılıyor işlemciniz.

Eki Görüntüle 275392
Witcher 3 oyununda herşey Ultra ayarlardayken ekran kartı kullanımım %99 işlemci kullanımım %40.
Doğru diyorsun işlemci darboğaz yapmıyor ama ekran kartından tam verim alamıyorum herşeyi full yapmama rağmen ve de ani droplar oluyor oyun içinde.

Merhaba kardeşim Windows güç ayarlarından PC'nin yüksek performansta çalışıp çalışmadığını kontrol eder misin ?
Bide Ryzen sistemlerde BIOS update çok önemlidir BIOS sürümünüzün güncel olup olmadığını kontrol edin tüm driverları güncelleyin.
Bende de Ryzen 1700 ve GTX1080 var ilk başlarda oyunlarda kasmalar oluyordu PC'yi aldığımda.BIOS güncellemesi yaptıktan sonra düzelmişti.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı