GTX 1080 fan hızı nasıl düşürülür?

nuon

Yoctopat
Daha fazla  
Ekran kartı
Nvidia GeForce GTX 1080 Ti
İşlemci
amd ryzen 3 1200 quad
Fan hızı 10.630 RPM gözüküyor SpeedFan'da. 16k bile gördüm zaten çok ses yapıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (45).png
    Ekran Görüntüsü (45).png
    223,5 KB · Görüntüleme: 64
Fan hızı 10.630 RPM gözüküyor SpeedFan'da. 16k bile gördüm zaten çok ses yapıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?
Diğer arkadaşların dediği gibi sıcaklıkları kontrol etmek gerekli.
Yine diğer arkadaşların dediği gibi MSI Afterburner aracılığıyla, fan curve editor ile hangi sıcaklıkta kaç RPM istediğinizi vs. ayarlayabilirsin.
Onun dışında virüs tarzı çalışan miner programları oluyor, sistem boştayken GPU kullanımını kontrol edebilirsin. Eğer yüksekse Mlawarebytes gibi uygulamalarla bir tarama yapman iyi olur

Diğer arkadaşların dediği gibi sıcaklıkları kontrol etmek gerekli.
Yine diğer arkadaşların dediği gibi MSI Afterburner aracılığıyla, fan curve editor ile hangi sıcaklıkta kaç RPM istediğinizi vs. ayarlayabilirsin.
Onun dışında virüs tarzı çalışan miner programları oluyor, sistem boştayken GPU kullanımını kontrol edebilirsin. Eğer yüksekse Mlawarebytes gibi uygulamalarla bir tarama yapman iyi olur
Mlawarebytes ile tam tarama yapmıştım yakında truva virüsü yüzünden. Ama ondan önce Kaspersky ile de tarama yapmıştım ve virüsü bulup silmişti. Hatta internet bağlantımı Gelişmiş İnternet ayarlarından kapatmıştım. 5 kere daha Mlawarebytes ile tarama yaptım ama internet açıkken. Acaba bu yüzden olabilir mi?
Çok mu ısınıyor acaba sıcaklık durumu ne ? Msi afterburner programı kurulup fan hızına müdahale edilebilir.
Sıcaklık durumu böyle

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (47).png
    Ekran Görüntüsü (47).png
    204,8 KB · Görüntüleme: 36
  • Ekran Görüntüsü (48).png
    Ekran Görüntüsü (48).png
    212 KB · Görüntüleme: 41
Mlawarebytes ile tam tarama yapmıştım yakında truva virüsü yüzünden. Ama ondan önce Kaspersky ile de tarama yapmıştım ve virüsü bulup silmişti. Hatta internet bağlantımı Gelişmiş İnternet ayarlarından kapatmıştım. 5 kere daha Mlawarebytes ile tarama yaptım ama internet açıkken. Acaba bu yüzden olabilir mi?

Sıcaklık durumu böyle
Burda gpu kullanımı vs söz konusu durmuyor sıcaklık ideal şuan, bu görseli attığınızda fan yüksek hızda mıydı yine

SpeedFan yanlış gösteriyor. MSI Afterburner program arayüzünden ayarlara tıkla, Fan sekmesinden Kullanıcı Ayarlı Otomatik Fan Kontrolünü kutusunu tıkla. Fan eğrisini oluştur ve Use Firmware Control Mode kutusunu tıkla.
sonra nereden görebiliyorum?
Burda gpu kullanımı vs söz konusu durmuyor sıcaklık ideal şuan, bu görseli attığınızda fan yüksek hızda mıydı yine
evet yüksekti

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı