GTX 1080 görüntü gitmesi

cagatayhayta

Hectopat
  • EVGA GTX 1080.
  • i7 4790K.
  • ASUS Maximus VL gene.
  • Seasonic X-650 80+Gold.
  • Corsair dominator Platinum Blue LED 4×4 16 GB 2133 MHz RAM.
  • Arctic I11 compact işlemci soğutucu.
  • Hybrid SSHD 500GB bellek.
  • Toshiba OCZ 480 GB TR200 2.5" SATA 3.0 SSD.
İnternet üzerinden soru çözüyordum ve aniden ekran pembeleşti ve xo xo tarzı bir yazı yazdı. Tam dikkat etmedim ne yazdığına. Sonrasında bilgisayarın güç tuşuna basılı tutup bilgisayarı kapattım ve ardından geri açtım. En başta ekran kartının ışığı yanmadı ve görüntü gelmedi ancak ekran kartının arkasındaki HDMI kablosuyla biraz oynayınca 2'si de geldi ve bilgisayar başladı. Belirtmem lazım ki işlemcimde ısınma problemi var hafta içi macununu yenileyeceğim ancak boşta kullanırken bir arıza olmayacağını düşünmüştüm. Sorun bundan kaynaklı mıdır acaba diye yazayım dedim. Ekran kartım tam sabit gibi görünmüyordu, vidası vesaire gevşemiş olabilir ama herhangi bir şeye zarar vermemek için güç kablosunu söküp bilgisayarı yatağıma kaldırdım. Sorun neden kaynaklı olabilir?
Kusuruma bakmayın belirtmeyi unutmuşum. Ekran Kartına geçen ay reball işlemi yapıldı ve yapan yer 6 aylık bir garanti verdi. 2 haftadır aktif olarak oyun vesaire oynuyorum ancak herhangi bir overclock işlemi yapmadım ve ısı değerleri oyun oynarken bile 65 dereceyi geçmiyordu.
Bu tarz bir hata aldım kastettiğim xo xo muhabbeti buydu.

Dosya Ekleri

• A8F3DA51-BE4F-468E-BBB0-960CA42B51DE.jpeg
    A8F3DA51-BE4F-468E-BBB0-960CA42B51DE.jpeg
    96,9 KB · Görüntüleme: 90
Son düzenleme:
Hocam bana kalırsa sorun ekran kartı. Bende de ASUS RX570 4G OC vardı yaklaşık 1 ay önce kasaya yeni bir işlemci fanı takarken ekran kartına istemsizce çok fazla temasta bulundum. Normalde cayır cayır çalışan ekran kartı ben elimi değdirdikten sonra bozuk ve rengarenk görüntü vermeye başladı. Reballing'i çok araştırdım sizin yaptırdığınız gibi bana da 6 ay garantili yapacaklarını söylediler fakat düzen tutmayacağına inanıp yaptırmadım ölü fiyatına elimden çıkardım. Reballing maalesef her zaman düzen tutmayabiliyor bence tamir ettirdiğiniz yere götürüp göstermelisiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı