GTX 1080 için 4k mı 2k mı ?

27" için 2 K ideal retina standardına uymak istiyorsan 21.5" 4 K bakacaksın. Retina da çok yakın mesafeden hesaplanıyor. Yani normal oyun oynarken pikselleri sayamayacak 4 K olunca farkı anlayamayacak. 2 K da iyi şimdi. Profesyonel anlamda kullanmayacaksın zaten kullansan da 19" monitörü de iş için kullanılabilir hale getirebilirsin yazılımla. Bu yüzden 2 K. 2 K 60 hertz mi 4 K 60 hertz mi diye sorsan tabi ki bütçen yetiyorsa 4 K derim ama gerçek 100 fps yeri geldiğinde 165 fps almanın tadı başka oluyor. Ufak çaplı oyunlarda gerçek 165 fps ile oynarsın. 1080 2 K için tasarlanmış 4 K için tam olarak yeterli gelmiyor. GTA V performansı seni yanıltmasın başka oyunlarda fps daha da düşecektir.

Gameekstra iyi güzel de, bu monitörlerde sıkıntı olduğu için deneyerek almayı düşünüyorum.

2 K 165 hertz nokta. 4 K monitörü boş ver.
Hocam güzel diyorsun da, işte insan bu kadar para vercekse en iyisi olsun istiyor. Bu da kafa karıştırıyor.

Arkadaşım zaten GTX1080 alacaksan bu demektir ki teknolojiyi takip ediyorsun. Yani 4K 144Hz monitörler çıktığında değiştirirsin. O yüzden sırf 70-80Hz fazla diye tutup 2K almanı tavsiye etmem. Zaten FPS oyuncusu değilsin. Çoğumuz gibi "casual" denilen "oyuna gireyim, eğleneyim, kafa dağıtayım" diyen kitledesin. O yüzden 144Hz monitöre o kadar para bayılmak yerine al 1600-1700'e Viewsonic VX2475Smhl-4K keyfine bak. Normalde monitör sık sık değiştirilmez ama arkadaşların dediği gibi iki üç sene sonra 4K 144Hz monitörler çıkmış olur ve ona geçiş yaparsın. O yüzden şimdi tutup 3500 lira bir monitöre vermeye değmez bence.

4k da beni düşündüren fps değil. 1-2 ayar kısarım 60 fps de oynarım, fakat yeni çıkacak oyunlarda "Acaba ayarları ne kadar kısmam gerekir?" gibi bir düşünceye girmek istemiyorum sonuçta büyük paralardan söz ediyoruz. 4k monitörde 2k çözünürlüğün güzel olduğunu bilsem düşünmeden 4k alırım.

4K monitörde 2K çözünürlük güzel olur bence. Video sitelerinde biraz araştırarak bulunabilir belki böyle karşılaştırmalar. Ama 4K görüntü verebilen ekran neden 2'da sorun çıkarsın ki?

4K alabilecek bütçeniz varsa 4K alın. Ayarlardan 2K yaparsınız, ilerde daha iyi bir kart alırsan 4K çıkarsın.

4K monitörde 2K çözünürlük güzel olur bence. Video sitelerinde biraz araştırarak bulunabilir belki böyle karşılaştırmalar. Ama 4K görüntü verebilen ekran neden 2'da sorun çıkarsın ki?
Bazıları çıkartır dedi işte. Bir bilgim yok benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…