GTX 1080 için 4k mı 2k mı ?

@DeMarcusCousins önemi sistemi ne için kullanacağına bağlı. Eğer oyun içinse Hz daha ön planda olmalı. Modelleme veya 3D vb. işlerle uğraşırım diyorsan 4K tercih edebilirsin.
Ağırlıklı oyun olacak ama, profesyonel olmayacağı için 60 hz yeterli olur diye düşünüyorum. 4k ve 2k yı hiç deneme şansım olmadı. Deneyebilsem daha rahat bir tercih yapabilirdim. Kararım kesin değil, ama şu an 4k ağır basıyor.

@DeMarcusCousins önemi sistemi ne için kullanacağına bağlı. Eğer oyun içinse Hz daha ön planda olmalı. Modelleme veya 3D vb. işlerle uğraşırım diyorsan 4K tercih edebilirsin.
Ne kadar agresif konuşuyorsunuz. Daha 490 duyurulmadı bile ama tavsiye ediyorsunuz ona bakılırsa. Daha ortada benchmark yok bir şey yok...

Yıllardır 60Hz kullanarak oyun oynuyoruz. Tamam 144Hz bir artıdır ama görüntü kalitesinin daha iyi olması daha önemlidir göze hitap açısından.

Sonuçta hiç birimiz "hardcore" CS GO oynamıyoruz.

@ARDOWA tavsiye etmiyorum. Kart çıkacak ve segmenti belli. Bu yüzden yorum yapıyorum. Ayrıca hakaret içermiyor söylediklerim. Bu benim konuşma tarzım. Ayrıca kendi adına konuş bu forumda bir çok FPS oyuncusu bulunmakta.

Bu konu başlığı altında sohbet eden arkadaşları kastettim "biz" derken. Mutlaka vardır tabi ki.

Bende bütçeden dolayı skylake e geçebilirim.

Ya sen geç gitsin ya. Ben seni çözdüm yaz eriyip gidiyor. Canın sıkılıyor senin. (= Al gitsin sıkma canını. Benden sana teselli haberi; 400$ i7 işlemci ile 1.700$ i7 X işmeci ile oyundaki fark en fazla 3-5 FPS değişiyor. Burada kullanıcılar hız farkı olacak sanıyor aslında ama zaten üst limit çok yüksek oluyor. Yani 160 vermezde 140'da kalır. Bunu da kim düşünür bilmiyorum. Bizim x99'a girmemizin sebebi aslında dar boğaz olmasın diye. Sadece ekran kartı dolduracaklar için zaten ha 20 çekirdek ha 8 çekirdek hiç fark etmez emin ol. Önemli olan frekans hızları.

Git gönül rahatlığı ile 6700K'nı çak gitsin. Hadi içini rahatlatayım biraz (= Sistemleri toplayınca kapıştıralım. Motor açarız biraz. (=

1080 lerin stok sorunu düzelsin direk toplayacağım zaten. Skylake bana yeter gibi gözüküyor, çünkü bütçeyi aştık ta aştık.

@DeMarcusCousins Sorma ya. .com'a girdim başladık alışverişe ama evde hesapladığımız ile çarşıdaki uymuyor malesef. 5-6 bin lira derken gözü kararttım 10.000 TL gözden çıkarttım artık. 3770K, DDR3 sistem kullanıyorum. Artık yenilenmek gerek diye düşündüm. Neyse ki satacağım ürünler iyi tuttu. 16 bin TL'ye çıkar. Yani benim ki de bütçeyi aşacak kesin gibi (= Çok pahalı yani bu kadar olmamalı gerçekten.

Şu anda ikinci el ortalama bir araba fiyatına PC topluyoruz resmen. Teknoloji tutkumuz çok lüks gelmeye başlıyor artık bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…