GTX 1080 ile sistem toplama

Yeni sistem toplarsam, yapacağım tek şey, Intel almaktır. Bilgisayarda Dual Boot olarak Windows 10 ve MacOS kullanıyorum. Kısacası Hackintosh. AMD bu konuda oldukça sorunlu ancak Intel native olduğu için sorun yok. O yüzden, Ryzen bana cazip gelmiyor. Sadece windows kullanacak olsaydım, biraz daha olgunlaşmasını bekleyip, Ryzen alırdım.
Hackintosh için neredeyse hiçbir AMD işlemcisi uygun değil maalesef. AMD Ryzen serisi ile ısınmayan ve TDP'si düşük işlemciler çıkardı. Mobil işlemci pazarında da bu başarıyı yakalayabilirse belki 2 yıla kadar Apple tarafından tercih edilebilir. Ancak şuan edilecek gibi de görünmüyor. Hackintosh kullanacak birisi için Ryzen alması sadece başına bela olur.
Linux için de bu durum geçerli sayılır.

Arkadaşlar attıgınız tüm mesajları inceledim. Hem sizlerin hem de internetteki karşılaştırmaları da izledim ve i7 7700k nın oyun performansının daha yüksek oldugunu gördüm ama R7 1700'e göre. Peki ben Ryzen 1800X ya da 1700X alıcak olsaydım onun rakibi olan intel işlemcileri söyleyebilir misiniz? Bir de darboğaz konusu var fazla bilgim olmadığı için size soruyorum 7700k ile GTX 1080 de darbogaz yaşar mıyım? Bir de render vb. Odaklı değil, tamamen oyun odaklı bir bilgisayar toplamak istiyorum o yüzden işlemci önerileriniz o yönde olursa daha güzel olur.

R7 1700X ve 1800X extreme işlemciler. Rakipleri i7 6900K'dır. R7 1700'ün rakibi de 7700K değil, i7 6850K'dır. 3200MHz ramler ve son bios ile birlikte arada fark kalmadı diyebilirim. Ancak karar sizin kararınız. 7700K için bir miktar daha bütçe gerekebilir. Ancak 7700 almanızı asla önermem.
Bu bahsettiğimiz hiçbir işlemci GTX 1080 ile darboğaz yapmaz.

Arkadaşlar attıgınız tüm mesajları inceledim. Hem sizlerin hem de internetteki karşılaştırmaları da izledim ve i7 7700k nın oyun performansının daha yüksek oldugunu gördüm ama R7 1700'e göre. Peki ben Ryzen 1800X ya da 1700X alıcak olsaydım onun rakibi olan intel işlemcileri söyleyebilir misiniz? Bir de darboğaz konusu var fazla bilgim olmadığı için size soruyorum 7700k ile GTX 1080 de darbogaz yaşar mıyım? Bir de render vb. Odaklı değil, tamamen oyun odaklı bir bilgisayar toplamak istiyorum o yüzden işlemci önerileriniz o yönde olursa daha güzel olur.

1080p ve 2k da i7 7700k oyun performansı olarak 1700, 1700x, 1800x'den üstün ancak işler 4k'ya gelince i7 7700k diğer Ryzen işlemcilerden 1-2 FPS daha az veriyor.

Fiyatlandırmayı bir kenara bırakıp sadece oyun performansı olarak 1800x ile 6900k'yı ele alırsak çoğu oyunda Intel yine önde. Birde herkes oyunlar optimize edilecek çoklu çekirdek kullanımı artıcak diyor. 6900k peki bunu nasıl başarıyor? Ryzen 1800x ile aynı çekirdeğe sahip. Herkes atıp tutuyor. Ryzen oyun işelmcisi değildir kanımca iş yapacaksan F/P oranı çok güzel, alınabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Hackintosh için neredeyse hiçbir AMD işlemcisi uygun değil maalesef. AMD Ryzen serisi ile ısınmayan ve TDP'si düşük işlemciler çıkardı. Mobil işlemci pazarında da bu başarıyı yakalayabilirse belki 2 yıla kadar Apple tarafından tercih edilebilir. Ancak şuan edilecek gibi de görünmüyor. Hackintosh kullanacak birisi için Ryzen alması sadece başına bela olur.
Linux için de bu durum geçerli sayılır.
AMD'nin mobil pazara girip, iyi bir yer edinmesi çok zor. Intel mobil tarafında çok başarılı, sadece işlemci olarak değil. Bütün sistemi neredeyse Intel'den alabiliyorsun, Ethernet falan Intel'de olan çözümler. AMD sadece işlemci yapıyor. Üreticinin AMD'yi tercih etmesi demek, diğer ihtiyaçlarını 3. parti şirketlerden toplayacak demek oluyor, bu da uğraş ve masraf ekstradan. AMD'nin mobil denemesi daha önce de oldu hatırlatırım.

Ben Ryzen'in ikinci nesil işlemcilerini alıp mutlu olurum ama ilk nesil işlemciler daha tam oturmadı. O yüzden uygun fiyattan render makinesi toplama gayem yoksa, oyun oynayacaksam sadece Intel tarafına yönelmeyi biraz daha mantıklı buluyorum. Dediğim gibi, sadece oyun için alıyorsam.

Anlıyorum. Peki bu söylediklerinize göre bir sistem fotoğrafı atabilirseniz çok güzel olur. Sanırım en son 7700k da karar verdim. 7700k'lı güzel soğutmalı bütçeyi de dikkate alarak, kasanın çok şık olmasına gerek yok psu'su güzel olsun yeterli, bir sistem fotoğrafı atarsanız memnun olurum. Bir de Kaby Lake oldugu zaman ne fark oluyor onu da açıklarsanız sevinirim :). Bir de sonuç olarak 6900k değil de R7 1700X ile i7 7700k arasında oyun için tercih yapsaydınız hangisini alırdınız laf dönüp dolaşıp aynı yere geliyor ama çok kararsızım sonuçta uzun zaman götürmesi gerekiyor kusura bakmayın :)

Şöyle bir şey var, 6900k çok pahalı. Ederinden pahalı artık Ryzen ile birlikte. Üst seviye işlemci kullanmak istiyorsan tamamen, premium olsun diyorsan 1700X almanı tavsiye edebilirim. Sürekli güncelleme alan işlemci sonuçta.

Şöyle bir topladım. RAM'ler de parlasın diyorsan biraz daha verip TridenZ alabilirsin ama gerek yok. Desteklemiyor Ryzen'leri şu an o RAM'ler o yüzden 3000MHz hızına da çıkamıyor. Soğutma olarak Wraith oldukça güzel bir soğutucu, değiştirme ihtiyacı duymayacağını düşünüyorum.

Bütçeyi aştım galiba biraz ama, 4.280 lira şu hali ile sistem. Güç kaynağından biraz kısılabilir, SSD'den de kısılabilir. İstiyorsan, bir bakarım yine.

Dosya Ekleri

• pissipi.png
    pissipi.png
    72 KB · Görüntüleme: 79
Eline sağlık güzel sistem olmuş. Bir de intel 7700k lı bir sistem söyleyebilir misin? Bu arada 200 300 tl oynamalar olabilir çok sıkıntı değil.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı