GTX 1080 Isınma Sorunu

Novup

Kilopat
GTX 1080 Armor ekran kartım ciddi şekilde ısınıyor. Bilgisayarı alalı daha 8 gün oldu. Fornite oyununu açtığım an fanlar dönüyor ve ekran kartı 70 derecelere anında çıkıyor. Sonrada 1 derece 1 derece artıyor. Bırakın ekran kartına, kasanın camını elleyince bile sıcaklık hemen farkediliyor. Bu normal birşey mi ? Sıvı soğutma tarzı her şey var kasada fakat bir türlü anlayamadım. Sisteme yaklaşık 9.600 TL civarında para ödedim. Bir sıkıntı çıkmasından korkuyorum ki buradaki mağazalar baya uzak. Her istediğimde getir götür yapamıyorum. Lütfen bilgili kişiler yorum yapsın ki sonradan pişman olmayalım. Çok endişeleniyorum. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Armor modeli için normal dereceler. Dediğimiz gibi, MSI olması fark etmiyor. Armor alt seviye bir modeldir. Kasa içi hava akışını arttırmak için fan vb. ekleyebilirsiniz. Başka bir çareniz yok. Kartta da sorun yok.

Armor serisi alt segment kalıyor ısı konusunda. Çok ısınıyor dediğin zaman kaç derece oluyor kart ?
20 dakika içinde 83-85 e kadar çıktığı oluyor Fornite'da.
Sistem bileşenlerini yazar mısınız?
GPU: GeForce GTX 1080
CPU: Intel(R) Core(TM) i7-8700K CPU @ 3.70GHz
Bellek: 16 GB RAM
Sıvı Soğutma: Thermaltake 3.0 Water
En fazla kaç dereceye ulaştı kart? 70-75 gibi değerler kabul edilebilecek değerler.
Her dakika illa 1 derece artıyor. 83 ü gördüğünde korktuğum için kapatmak zorunda kalıyorum.
Bende Armor kullanıyorum. 2K çözünürlükte 75 derece oluyor. Bu konuyu MSI ile görüştüm 80 bile normal dediler. Bir sıkıntı çıkmaz merak etme. Full HD ayarda 70'i geçtiğini çok görmedim zaten.
Fornite son ayarlarda 10 dakika içinde 80 i görüyorum.

Her dakika illa 1 derece artıyor. 83 ü gördüğünde korktuğum için kapatmak zorunda kalıyorum.

Armor için normal bir değer internetten biraz araştıma yapınca armor için çok normal bir değer olduğunu anlıyorsun. Çoğu kişi bu olaydan muzdarip. Oyunlarda kasmalar, donmalar bile olur bu sıcaklıkta.

Kasa içi havalandırman pek iyi değil sanırım. Bende sorun yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı