Ayhan Dönmez
Kilopat
Arkadaşlar merhaba. Bu yaz alacağım sistem hakkında konu açmak istedim, sistemi Sinerji'den toplayacağım. Şimdi GTX 1080 180 Watt TDP'si var ve 500 watt PSU öneriliyor. Benim bütçem normalde 6000 TL fakat ben bunu olabildiğince düşürüp kalan 300 400 TL'ye ekipman almak istiyorum, klavye, mouse ve kulaklık. Ben 500 Watt'lık bir PSU seçtim fakat 1080'in 8 pin girişi var, bu güç kaynağının 6 pin. Molex bağlantısıyla iş çözülür fakat bu sırada güç veya performans kaybı olur mu sizce ? O.C kesinlikle düşünmüyorum bu bütçeye. Tek amaç oyun oynamak. Witcher, shadow of mordor gibi oyunları oynayacağım, biraz da FPS oynarım. Monitör olarak 1440p seçtim, 1MS 5MS olayına takılmadığım gibi 60HZ olayına da takılmıyorum, bizzat denedim 144HZ ile 60hz'i. Benim açımdan çok fark eden bir şey çok, görüntü net ve kaliteli olsun yeter. Şimdi sistemi sizinle paylaşacağım, yorumlarınızı esirgemeyin lütfen. Kasa olarak da sıvı soğutma vesaire yapmayacağımdan ötürü ondan da kısmam gerektiğini düşünüyorum. Anakart da OC desteklemediği için 400 500 TL'lik anakartlar almak istemiyorum, anakartları boyayıp birkaç tane daha port ekleyip yazılım desteğiyle beraber gaming diye satıyorlar. Benim için anakartın önemi yok, sistemin performansını bozmasın, parçaları taşısın yeter. Sırf oyun istediğim için ekran kartını 1080 almam şart. Artırabildiğim kadar da para artırmam gerekiyor söylediğim gibi, ekipmana yatıracağım.
Son düzenleyen: Moderatör: