GTX 1080 sistemde FPS düşmesi

DenizED

Kilopat
Katılım
13 Şubat 2018
Mesajlar
850
Çözümler
2
RAM 16 GB ve işlemcim Ryzen 5 3600. Şimdi ben Rocket League oyununda FPS düşmesi yaşamaya başladım. Aylardır sorunu bir türlü çözemedim. Oyunda FPS düşmesi olduğuna eminim, zaten F10 ile FPS bakınca drop girdiğini gösteriyor ama MSI Afterburner üzerinde bu drop gözükmüyor. Amacım diğer oyunlarda da FPS düşmesi var mı onu görebilmek. İlk sorum bu ikinci sorum ise Rocket League'deki FPS düşmesi nasıl çözülebilir? Eskiden böyle bir sorunum yoktu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Driver kaynaklı olabilir mi hocam? Bir de çok bilmiorum ama PSU yetemiyor olabilir mi?

Driverları bir güncelleyin. Olmazsa bir format atın, BIOS'u güncelleyin.

Ben bu kadar yardımcı olabilirm ancak. Arkadaşlar size çok daha iyi şrkilde yardımcı olacaktır.
 
Tüm sistem özelliklerini yazar mısın zahmet olmaz ise.
konu sahibi sistem.png
 
RAM 16 GB ve işlemcim Ryzen 5 3600. şimdi ben Rocket League oyununda FPS düşmesi yaşamaya başladım. Aylardır sorunu bir türlü çözemedim. Oyunda FPS düşmesi olduğuna eminim, zaten F10 ile FPS bakınca drop girdiğini gösteriyor ama MSI Afterburner üzerinde bu drop gözükmüyor. Amacım diğer oyunlarda da FPS düşmesi var mı onu görebilmek. İlk sorum bu ikinci sorum ise Rocket League'deki FPS düşmesi nasıl çözülebilir? Eskiden böyle bir sorunum yoktu.

Driver kaynaklı olabilir driverınızı güvenli modda DDU ile kaldırıp en güncelini yükleyin.
 
Mouse: Logitech G402 Klavye: Gigabyte aorus k1. B450 gaming plus ve 650w cooler master psu var. Bios güncellenmiyor baya denedim hatta konu açtım ama başaramadım. Kardeşimdeki B450'yi aynı yöntemle güncelleştirdim ama benimki olmadı. Driver'ı DDU ile silip tekrar yükledim ama bir şey değişmedi. Arkadaşlar galiba sorunu çözdüm bilgisayar güç tasarrufu modundaymış sanırım aylardır böyle şuan çözülmüş gibi görünüyor. Fps drop gösteren program önerir misinz?
 
Orada yüzde olarak çıkıyor ne kadar drop yediğin ekran kartı kullanımın %90'ın altında ise drop yiyiyorsundur bu kadar basit program orada kendi yazmıyıcak şu kadar drop var diye ekran kartı kullanımın düşük işlemci kullanımın yüksek ise drop vardır bu kadar basit.
 

Geri
Yukarı