GTX 1080 Sisteme 2000 TL monitör önerisi

Birkaç gereksiz ayar kısılarak rahat bir şekilde oynanabilir.
Aynen! Bazı ayarlar var ki görüntüyü güzelleştirmediği gibi performansı düşürüyor. Zaten en mantıklı kullanım bu şekilde olur. Bende SLI GTX 1080 Ti olsa bile ince ayar çekerim. Ne yani gözüme şenlik yaşatmayacak ayarı sonuna kadar kökleyince "evet sonuna kadar açtım" psikolojisi ile tatmin mi olayım? Bu aptallara göre bir şey.

2K 144hz güzel ancak 23 inç pek olmamış ona. Ben 2K ve üzeri çözünürlüklerin 27 inç ve üstünde olması yanındayım. Tabi, eğer fiyat bunu destekleyemiyorsa maalesef ekran boyutundan feragat edilebilir. Ekran fazla büyük gelir demeyin. Bir kere büyük ekrana geçince küçük boyutlu ekranlara bakmak istemez oluyorsunuz :)

Doğru ancak 23 inç de 2K veya 4K kullanınca da diğer elementler küçülüyor. Mesela, oyun oynarken oyunda bulunan online chat bölümü, oyun HUB'ı ve bunun gibi özellikler çözünürlüğe bağlı olarak da küçülüyor. Bu nedenle fazla küçük olmaması için 27 inç daha iyidir.

Sırf bilgi olsun diye yazıyorum, maalesef monitör seçimi o kadar esnek olamıyor, özel sipariş vermek gerekir ya da Apple keşke monitör üretse.

Ekrana baktığımız mesafeye göre DPI seçilir. Mesela ben monitöre 1 metreden bakıyorsam, benim için en iyi DPI oranı atıyorum 185 DPI. Bu mesafeden 27" inç monitöre bakmak istiyorsam, 27" inç monitör 185 DPI yoğunluğuna ulaşana kadar çözünürlüğü artmalı. Yani atıyorum 2 metreden 150 DPI(atıyorum 3K) ekrana baktığımda ve 1 metreden 190 DPI(atıyorum 6K) ekrana baktığımda ikisini de aynı çözünürlükte, aynı keskinlikte görülür.

Artık yazılım/oyun geliştiricileri 4K için ölçeklendirme yapıyor. Ancak halen çoğunda dediğin olumsuzluk söz konusu!

Dell P2415Q

Sırf bilgi olsun diye yazıyorum, maalesef monitör seçimi o kadar esnek olamıyor, özel sipariş vermek gerekir ya da Apple keşke monitör üretse.

Ekrana baktığımız mesafeye göre DPI seçilir. Mesela ben monitöre 1 metreden bakıyorsam, benim için en iyi DPI oranı atıyorum 185 DPI. Bu mesafeden 27" inç monitöre bakmak istiyorsam, 27" inç monitör 185 DPI yoğunluğuna ulaşana kadar çözünürlüğü artmalı. Yani atıyorum 2 metreden 150 DPI(atıyorum 3K) ekrana baktığımda ve 1 metreden 190 DPI(atıyorum 6K) ekrana baktığımda ikisini de aynı çözünürlükte, aynı keskinlikte görülür.

Artık yazılım/oyun geliştiricileri 4K için ölçeklendirme yapıyor. Ancak halen çoğunda dediğin olumsuzluk söz konusu!

Dell P2415Q
hocam sonuç olarak iyi monitör tavsiyen nedir? :)

@Nazım Paşa

LG 27UD58-B'den daha iyisini keşfettim: Dell P2415Q

@ahmet yıldıran İkisinden birini al.

hocam bilmediğimden soruyorum kusura bakmayın.
benim linkini verdiğim 4k monitör 1ms sizin tavsiye ettiğniz monitörlerin biri 5 ms biri 6 ms fiyatları birbirine yakın.bu ms bu kadar önemli birşey değil mi? değilse sizin tavsiye ettiğiniz monitörler hangi özellklerinden dolayı terch etmeliyim?

Kısaca görüntü kalitesi.

Monitör özelliklerinde tepki süresine en son bakılır. Ancak tepki süresi 8ms ve üzeri ise o kurtarmıyor.

En önemli ve öncelikli bakılması gereken 3 özellik var:
  1. Bit derinliği.
  2. Panel tipi.
  3. Çözünürlük.

Tepki süresine gelene kadar bakılması gereken özellikler:
  • Bit derinliği. (Gösterebildiği toplam renk sayısı; 262 bin renk, 16.7 milyon renk, 1.07 milyar renk gibi)
  • Panel tipi. (IPS, PLS, VA, VA(QLED), OLED gibi)
  • Çözünürlük.
  • Giriş gecikmesi. (Input lag)
  • Yenileme hızı(Hz, saniyede ekrana getirdiği kare sayısı)
  • Arka aydınlatma tipi/kalitesi...
  • Renk gamutları.
  • Sync teknolojileri.
  • Parlaklık.
  • Yazılım, kalibrasyon kalitesi...
  • Markaya özel teknolojiler.
  • ...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı