Z serisi seçerseniz OC işlemi yapılabiliyor isteğe bağlı güzel bir dokunuş olabilir.RAM'ler 2666 MHz gecemıyor gecemedıgı için FPS kaybı oluyor o yuzden Z490 dedım.
Z serisi seçerseniz OC işlemi yapılabiliyor isteğe bağlı güzel bir dokunuş olabilir.RAM'ler 2666 MHz gecemıyor gecemedıgı için FPS kaybı oluyor o yuzden Z490 dedım.
O zaman Z serisi bir anakart almaya gerek olduğunu pek sanmıyorum i5 10400F + B460 bir anakart güzel kombin olacak ve daha ucuza gelecektir.Render almıyorum oyun oynuyorum yayın acacagım ve ekstradan sıber guvenlık egıtımı falan alıyorum render alsam bıle cok onemlı olmaz suresı bu soyledıgım 3 iş için hangi işlemci daha uygun cok cekırdek tek cekırdek falan pek anlamıyorum ben kusura bakmayın.
O zaman Z serisi bir anakart almaya gerek olduğunu pek sanmıyorum i5 10400F + B460 bir anakart güzel kombin olacak ve daha ucuza gelecektir.
Oyun için 2666mhz yeteceğini düşünüyorum sağlamasını yapmak için diğer konulara ve test videolarına bakabilirsin. GTX 1080 ile alcağın FPS değerleri yüksek olacak onda 5 ila 10 FPS fark yaratacaktır. Olmadı yurt dışı kesin ise ucuz yollu istiyorsan B550+ Ryzen 3 3100(3200Mhz destekli) yurt dışında da Ryzen 5 5000 serisine geçersin.1.5 sene sonra yur dışına çıkabilirim o zaman güçlüsünü dizebilirim ama şu an fiyat performans işlemcisi ve anakartı alacagım (fıyat performansdan 1 tık ust olabilir)
RAM sıkıntı eder mi şimdi bir adet daha RAM almayı düşünüyorum 16 GB 3200 MHz yani 32 GB olacak ama 2666 gecemeyecek dedıgım işleri düzgünce yapabilir miyim?
Hangi yayın ve oyun PC toplayana baksam hepsi Ryzen topluyor.
Oyun için 2666MHz yeteceğini düşünüyorum sağlamasını yapmak için diğer konulara ve test videolarına bakabilirsin. GTX 1080 ile alcağın FPS değerleri yüksek olacak onda 5 ila 10 FPS fark yaratacaktır. Olmadı yurt dışı kesin ise ucuz yollu istiyorsan B550+ Ryzen 3 3100(3200MHz destekli) yurt dışında da Ryzen 5 5000 serisine geçersin.
Yani dediğim o 3 şey için Ryzen işlemci almam daha mantıklı diyorsun.
Peki son bir şey sorcağım B450 veya B550 arasında çok bir fark var mı?
PCI-e 4.0 desteği var diye biliyorum. Yani veri yolu biraz daha hızlı yani ileride Samsung 980 Pro gibi SSD'ler takabilirsiniz ancak OC işleminde biraz daha fark yaratır onun dışında bir artısı yok zaten anakartlar FPS arttırmaz. B450 anakartlar 5000 serisi Ryzen'leri destekliyor ancak PCI-e 4.0 desteklemiyor.
Tamamdır iyi günler şimdiden hayırlı olsun.Oda cok sorun degıl o zaman ben Ryzen 5 3500X veya Ryzen 5 3600 alayım hem RAM frekansı daha yüksek hem de istediğim işleri yapmam dah kolay kolay tamamdır çok teşekkür ederim.
Yurt dışınada çıktıgımda alırım bir 5000 seri işlemci yoluma bakarım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.