@Çavuş1 Dar boğaz olayını üreten mühendislerin verdikleri bilgiler doğrultusunda biliyoruz.
Araba gibi düşünün. Adamlar 600 ibre koymuşlar ama 600 KM hız yaptığını nasıl anlarsın? Yolların durumuda max 300 için geçerli. Yani bu dar boğazdır işte. Sen yinede 300'lük yolda delirip 600 yapmaya çalışıyorsun, bu seferde aerodynamic tutmuyor. Yani aslında 600 yapıyor ama nerede ve nasıl? (=
Ekran kartın max 2000 FPS verse bu sefer işlemci limit koyacak. İşlemci ile ekran kartın 2000 FPS verse bu sefer monitörün limit koyacak. Yani optimum bir durum var. Amaç bu doğrultuda gitmek.
Açıklayalım; İşlemci; max 16 şerit var diyor. Ekran kartı; ben max 16 kullanırım ama 8'de yeter bana diyor.
M.2 Disk; ben 4 kullanırım, 2 kullanabilirim ama performansım çok düşer diyor.
Ses kartı; Bana tek şerit yeter diyor.
Capture Card & TV Kart; PCİ-e x1 yani tek şerit bize yeter diyor.
İşlemcide garibim sadece 16'sı var. Nasıl bölecek? İşte ana yönetime soruyor işi. Anakart; "ekran kartına 8 ver, M2'ye 4, ses kartına 1 ver" diyor.
2 ekran kartı varsa?
Anakart şunu diyor; 8 birine 8 birine ver. M2 varsa, bir ekran kartı x4 yani 4 şerit kullanır o da çok yavaş olur, yapma bence diyor.
Ekran kartı, anakart, disk, card bürokrasi kavgasına tutuşurken, oradan 28 yada 40 yol sunan abiler "Hoop! Az geri çekilin bakalım" diyor. 40 diyor ki: "Yollayın uleyn hepsini bana, herkese yeterim ben"
(Tabi o da bir yere kadar) (=
X8 (GPU1), X8 (GPU2), X4 (M.2), X1 (SC), X1 (CC) = 22 yani aslında 28'lik işlemci bile (Intel 5820) yeterlidir. Bazı ekran kartları (295x2) X16 ister. CF yapıldığı zaman QUAD SLI olarak geçer aslında. Bu durumda: X16 (GPU1), X16 (GPU2) = 32 yapar, kalan 8'i de istediğiniz gibi kullanırsınız.
Umarım anlaşılmıştır.
Saygılar.