GTX 1080 TI almaya değer mi?

Fan boy, maalesef piyasadaki çılgınlıktan önce 3000 TL civarından başlayan 1080 Ti şu an 4000TL'den aşağı yok gibi bir şey. Öyle bir karta 4K verileceğine 1 ay beklesin Vega gelsin piyasalar düzelsin. Parayı sen mi veriyorsun, piyasanın kralı olsun istediği kadar iyi olsun ama para sokakta bulunmuyor maalesef enine boyuna düşünmek şu durumda en mantıklısı.
Fan boy mu? Güldürdün ya çok yaşa. Ben kendi düşüncemi belirttim. Şuan için en iyi oyun performansı sunan karta alınmaz denilen sizler asıl komiksiniz. Adamın parası varsa alır dedim. Almasın mı dedim? Neden böyle yazma gereğinde bulundun? Vega beklerse dediğiniz gibi daha iyi olur ben inkar mı ettim? Tek demek istediğim ne kadar fark olabilir ki?

Fan boy mu? Güldürdün ya çok yaşa. Ben kendi düşüncemi belirttim. Şuan için en iyi oyun performansı sunan karta alınmaz denilen sizler asıl komiksiniz. Adamın parası varsa alır dedim. Almasın mı dedim? Neden böyle yazma gereğinde bulundun? Vega beklerse dediğiniz gibi daha iyi olur ben inkar mı ettim? Tek demek istediğim ne kadar fark olabilir ki?
Görüşlerimizi inkar etmesen baştan öyle bir yorum yapmazdınız bence :) 1080 Ti şu an en iyi performans veren kart evet, ben Vega ile kapışmasından değil şu anki fiyatların uçmasından dolayı alınmaz dedim. Kimse 1080 Ti eski satış fiyatlarına bakıp almaz. Veya amazon.com'dan en iyi modellerin bile import fee dahil 3000 TL civarı geldiğine bakıp kimse buradan 4000 TL verip almaz. Vega ile karşılaşması nasıl olacak, o bilinmez. AMD elbette ki piyasaya çok daha uygun kartlar sunacak. 1080 Ti ile kapışsın kapışmasın f/p oranında en iyi ürünlere sahip olacak. Ama 16 GB HBM2 memory'e sahip bir canavarın nasıl performans sunacağını az çok hepimiz tahmin edebiliriz.

Görüşlerimizi inkar etmesen baştan öyle bir yorum yapmazdınız bence :) 1080 Ti şu an en iyi performans veren kart evet, ben Vega ile kapışmasından değil şu anki fiyatların uçmasından dolayı alınmaz dedim. Kimse 1080 Ti eski satış fiyatlarına bakıp almaz. Veya amazon.com'dan en iyi modellerin bile import fee dahil 3000 TL civarı geldiğine bakıp kimse buradan 4000 TL verip almaz. Vega ile karşılaşması nasıl olacak, o bilinmez. AMD elbette ki piyasaya çok daha uygun kartlar sunacak. 1080 Ti ile kapışsın kapışmasın f/p oranında en iyi ürünlere sahip olacak. Ama 16 GB HBM2 memory'e sahip bir canavarın nasıl performans sunacağını az çok hepimiz tahmin edebiliriz.
Hocam haklısınız ben sizin dediğiniz yanlış demedim. Ayıca kalkıp Türkiye'den alsında demedim. Ama şunu demek istedim yani kart alınabilir bir kart. Gerçekten parası olan gidip alır yani bunu demek istedim.

Alınabilir bir kart tabii ki. Piyasanın kralı abi şuan. Neden alınmaz diyorsunuz? Adamın bütçesi varsa alır. Şahsen Vega ile aralarında ne kadar fark olabilir orası ayrı?
Aralarında olacak tek fark fiyatı. RX480-GTX 1060 6GB arasında gördüğümüz rekabeti üst segmentte göreceğiz bence. GTX 1080Ti ile Vega'nın en üst kartı baş başa olacaklar. DX12 için AMD, DX11 için 1080Ti önde olacak bence :) Ama fiyatını bilmiyoruz. Vega kartlar aynı performansı daha ucuza sağlayabilirse arkadaşın parasına yazık olacak. Belki Nvidia da Ryzen sonrası Intel gibi ürünlerinde indirime gidebilir.
Durum netliğe kavuşana kadar acelesi yok ise beklenebilir. Acelesi var ise alsın, dediğiniz gibi şuan piyasanın kralı durumunda :)

nVidia Geforce GTX 1080 TI şuan piyasanın en iyi ekran kartı aksini iddia eden yok,olamaz da ve şuan bütün oyunları kaldırabiliyor,bence bütçen varsa hiç çekinmeden al yenisi bile çıksa oyunları kaldırmaya devam edicektir.

Vega çıktığı gibi piyasanın düzelmesini de beklemeyin. Bu kartlar eğer mining için de iyi olursa büyük ihtimal son kullanıcı göremeden hepsi satılmış olacaktır. Kartı görün ama fiyatların çok düşeceğini de ümit etmeyin derim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı