Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Sistem ne için kullanılacak? Sürekli CPU renderi alınacak tasarım bilgisayarı gibi bir durum varsa ve bütçem uygunsa Threadripper tercih ederim. Ama normal; oyun bilgisayarı, yayıncılık gibi işler için kullanılacaksa i7 8700K alırım kesinlikle.
Sınırsız bir bütçe var ise ve SLI konfigürasyon yapılacaksa PCI-E hattı ekran kartlarının x16-x16 hızında çalışmasına müsade edeceği için 1950x ya da 7920x tercih edilebilir. 7920x oyun performansı olarak biraz daha iyi gibi. i7 8700K alırsanız x8-x8 hızında kullanabilirsiniz ekran kartlarını. Bu x8-x16 hızlarında çalışan ekran kartlarının arasındaki fark her oyunda ve çözünürlük 4K'ya doğru çıktıkça çok fark etmeyebiliyor yalnız, x8 hızında çalışacak diye yarı yarıya performans düşüyor diye düşünmeyin. Benim sınırsız bir bütçem olsa bile oyun için i7 8700K ve 1 adet GTX 1080 Ti'dan fazlasını toplamam, çok lüzum yok çünkü. Zaten muazzam bir performansa sahip oluyor bilgisayar. 4K 60 FPS alınabiliyor her oyunda neredeyse. Zaten 4K'da da 60 hz'den yukarı monitör yok bildiğim kadarıyla.
Threadripper'a oy veren kim merak ettim doğrusu. Oyun için en iyisi I7-8700K'dır. I7-6700K ve I7-7700K ile SLI yapanlar da vardı. SLI pek önermem ancak yapılabilir.
@20 Percent video için çok teşekkür ediyorum. Sormak istediğim bir kaç şey var. CPU'ların desteklediği PCI-E hattı hızını nereden görebiliriz? SLI+7920X ile Tek kart+8700X arasında ne kadar FPS farkı olabilir?
SLI'ı duruma göre kapatabiliyor muyuz? Diyelim ki bir oyun için FPS değerimiz hiç değişmedi, boşuna çift kart çalışmasın, bunu teke düşürebiliyor muyuz?
SLI kapatılıyorsa, Tek kart+8700K ile Tek kart+7920x arasında hangisi daha iyi FPS verecektir?
Sınırsız bütçe için konuştuğumuzu da unutmayalım, amaç en iyi konfigürasyonu para derdi olmadan birleştirebilmek, 1 FPS fark olsa bile.