GTX 1080 Ti overclock yapılmıyor

helsing00

Kilopat
Daha fazla  
RAM
32 Ram 3600 MHz
Ekran kartı
MSI Gtx 1080 Ti Gamıng X 11gb 352bit
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600X
Merhaba. Elimde MSI GTX 1080 Ti 11GB Gaming X ekran kartı var fakat bu ekran kartına hiçbir şekilde overclock yapamıyorum. En düşük değerlerde overlock denediğim halde 10 dakika sonra oyun çöküyor. Grafik ayarlarında V-Sync kapalı NVIDIA denetim masasında G-Sync açık durumda sorun neden kaynaklanıyor? Acaba merak etmekteyim yardımlarınızı bekliyorum.

OC yaparken ufak ufak arttırmanız gerekiyor. Direk +300 Core +600 Memory vermeyin. Ayrıca TDP'de yaptığınız OC'a göre artmalı çoğu durumda. Güç kaynağınız yetersiz kalabiliyor olabilir.
1. Güç kaynağınız ne?
2. Hangi ayarları deniyorsunuz?
3. Sıcaklık değerleri ne durumda? Stok ayarlarda ve OC yaptıktan sonra.

OC yaparken ufak ufak arttırmanız gerekiyor. Direk +300 Core +600 Memory vermeyin. Ayrıca TDP'de yaptığınız OC'a göre artmalı çoğu durumda. Güç kaynağınız yetersiz kalabiliyor olabilir.
1. Güç kaynağınız ne?
2. Hangi ayarları deniyorsunuz?
3. Sıcaklık değerleri ne durumda? Stok ayarlarda ve OC yaptıktan sonra.
High power super gd+ series 750w 80+ gold güç kaynağı var yeni alındı sıcaklık değerleri oyunda max 70 dereceye çıkıyor ekran kartı en düşük ayarlarda dahi oc denesem çöküyor oyun.

Hangi uygulama ile ne kadar overclock deniyorsunuz? Sıcaklıklar ne durumda?
Msi afterburner ile oc yapıyorum ekran kartı sıcaklığı max 70 dereceyi görüyor oyunda.

High Power super gd+ series 750W 80+ Gold güç kaynağı var yeni alındı sıcaklık değerleri oyunda Max 70 dereceye çıkıyor ekran kartı en düşük ayarlarda dahi OC denesem çöküyor oyun.

MSI Afterburner ile OC yapıyorum ekran kartı sıcaklığı Max 70 dereceyi görüyor oyunda.

Ne kadar overclock yapıyorsunuz?

Core clock 45 Memory clock 200 daha da düşürsem dahi yine çöküyor voltaj vermeden ve +25 voltaj verip denediğim halde her ikisinde de fark etmiyor çöküyor belli bir süre sonra.

+50 voltaj dahi denedim yine çöktü.

Stok halde FurMark testi yapıp sonuçları paylaşır mısınız? Sonra 50 clock 100 Memory (voltakla oynamadan) ile tekrar test yapıp sonuçları atar mısınız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı