GTX 1080 Ti Sisteme 650W 80+ Güç Kaynağı Yeter Mi?

Sistem güzel ancak Ryzen toplamanı öneririm. Ayrıca Ti için Founders Edition almanı tavsiye etmiyorum.
İntel fanı değilim ama AMD'ye bir türlü içim ısınamadı. Ben de Kaby Lake alayım dedim. Çünkü AMD geçmiş senelerde biraz bizi kandırıp birkaç sene aynı işlemci soketini kullanacağını söylemişti fakat sonra sözünden dönmüştü. Şimdi de 2020 yılına kadar aynı işlemci soketini kullanacağını söylüyor.
Hocam 1080 Ti yerine 1080 almanızı öneririm. Fiyatlara bakıldığında, ne demek istediğimi görmüşsünüzdür zaten. Öte yandan Ti da kararlıysanız, özel soğutmalı modellere yönelmenizi öneririm.
MSI GTX 1080 Ti Gaming X modelini alsam nasıl olur sizce?

İntel fanı değilim ama AMD'ye bir türlü içim ısınamadı. Ben de Kaby Lake alayım dedim. Çünkü AMD geçmiş senelerde biraz bizi kandırıp birkaç sene aynı işlemci soketini kullanacağını söylemişti fakat sonra sözünden dönmüştü. Şimdi de 2020 yılına kadar aynı işlemci soketini kullanacağını söylüyor.

MSI GTX 1080 Ti Gaming X modelini alsam nasıl olur sizce?

Siz beni dinleyin pişman olmayacaksınız. Gaming x modeli gayet iyi. Şuan çoğu test yapan yerler hep ryzen'e geçiş yaptı.

Bence yeterli bütçelerde günü kurtarmak yerine 1 yıl olsun geleceğe dönük yatırım yapmak daha sağlıklı. Günü kurtarabilirsin fakat gelişen ortama da ayak uydurmak lazım.
Gelecek kim bilir neler getirecek. Bir sene sonra Ryzen 10 çıkmayacağını kim garanti edebilir veya Ryzen 2400X. Bence 1700 şuan yeterli bir tercih olacaktır. X modeller OC bakımından iyi olduğundan tercih ediliyor ve 370x anakart ile kullanılması gerekiyor.

Arkadaşlar benimde benzeri bir kaç sorum olacak;

-Masaüstü olan sisteme ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI almayı düşünüyorum ama zannederim PSU yeterli gelmeyecek. Haklı mıyım? Yani ekran kartı azami performansına ulaştığında ucu ucuna bile yetse psu olayını sonraya bırakacağım ve benim için çok iyi olacak.

-ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI iyi bir seçim mi? İleriye dönük bir hamle yapmak istiyorum. Günümüz dahil çıkacak oyunları rahatlıkla en iyi grafikte oynamak istiyorum uzun bir süre. Ha o kadar uçma, şunu da alabilirsin bu isteklerin açısından dersen değerlendirmek isterim.

-Yeri burası değil biliyorum ama bağlantılı olduğundan söylemek istedim, varsa bildiğiniz bir başlık link bırakırsanız da minnettar olurum.
Benim bilgisayar dönem dönem kapatınca kapanmıyor, uyku moduna alınca açılıyor. Şimdilik tespit edebildiğim kadarıyla oyun oynadıktan hemen sonra kapatmaya yada uyutmaya kalkarsam daha fazla sayıda açılıyor. 6-7 defa benim kapatıp kediliğinden açıldığını biliyorum. Bu aralar ne alakaysa 1-2 kerede kapanır yada uyur oldu... Şimdi bunu anlatma sebebim PSU arızası olabilir ise o tarafa yoğunlaşıp değişim maksatlı da bir PSU alımı yapaiblirim.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

İmzamdaki sisteme demek istemiştim ama konuyu hortlatamadım sanırım. Neyse mesaj silinebilir, ben toparlayıp yeni bir konuya dönüştüreyim bunu.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı