GTX 1080 Ti Userbenchmark "Performing below expectations" Hatası

104108

Kilopat
Merhaba. Arkadaşımdan 2. el bir kasa aldım. Ekran kartı olarak GIGABYTE GTX 1080 Ti Gaming OC ekran kartı var. TechPowerUp, CPU Z gibi programlarla donanımları çalışma durumlarına baktım hepsi referans değere uygun. Fakat Userbecnhmark sitesinin programı ile performans testine soktuğumda ekran kartı için "Performing below expectations (27th percentile)" diye kırmızı bir yarı çıkıyor. Açıkcası neden olduğunu anlamadım. Bir bilene danışayım dedim.

Ekran Alıntısı.PNG

Ekran kartının TechPowerUp Programı ile değerleri

1.gif

Sizce bir sıkıntı var mı? Ya da neden öyle bir uyarı çıkıyor?
Çözümüde kendim buldum. Biostan oc profili açtım ve oc ayarını normalden experte aldım düzeldi..
Nasıl yaptığımı ayrıntılı anlatayım belki başkasına lazım olur. Öncelikle ekran akrtınız sğlam keinlikle korkmayın. Bu uyarıyı vermesinin sebebi ekran kartınızın hala fabrika çıkışlı yani 3. kişilerin dokunmadığı anlamına gelir.Ama yukseltmek için dokunmanız gerekecek.Yükselttım sonuç:
123.png

İngilizce tarifi veren bi arkadaştan türkçeye çeviriyorum:
ilk önce biostan z370 için boost ayarları açtım.(ne kadar alakalı bilmiyorum kapalı idi.biosa girdiğinize sol üstte kocaman kırmızı yuvarlak bir buton)
2. olarak alarak msı afterburning i indirim.
1)Power Limit %120 çe çektim(en sona)
2)Core Clock(Mhz) i +107 e çekiyoruz.
3)Memory Clock(Mhz) yi +301 e çekiyoruz.
Görünüm:
1234.PNG

tik işaretine tıkladıkdan sonra en üst soldaki mercek işaretine tıklayıp test ediyoruz ve ne kadar güvende olduğumuzu görüyoruz.

Bu kadar. Ekran kartınızın yeni hızı ile iyi eğlenceler

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı