GTX 1080 Ti vs Threadripper 1950X Render Performansı

Pacific Coast

Hectopat
Bildiğiniz gibi GPU, CPU'dan daha hızlı 3D render alıyor. Kalite olarak da GPU daha az noise yapıyor. CPU ise 2D render'da daha kaliteli sonuç çıkartıyor. Şimdi sıkıntı şu; ben hem 2D hem de 3D render alıyorum.

10.000 TL'ye kadar bütçe ayırdım ve AMD Threadripper 1950x ile başlayan bir sistem kurmak istiyorum. Ekran kartını düşük seviye alabilirim ancak RAM MHz'inden kısmak istemiyorum.

Sorum şu: GTX 1080Ti (11GB) yine de 16 çekirdek - 32 thread'a sahip 1950x'ten daha hızlı render alır mı?

Önerisi olan?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını düşük seçmek sistemin RAM Mhz’sine etki etmez. Ekran kartını düşük tutup işlemciye yoğunluk verebilirsiniz ancak render konusunda 1080Ti her türlü 1950x’e bariz fark atacaktır renderda 1080Ti çoğu Quadro kartı geçen güçlü bir performans gösteriyor.

GTX 1080 Ti'lerin en kötüsünün 5.500 TL olduğunu varsayarsak 1950X'de 5000 TL olsa bütçe aşılıyor zaten. Yani ya işlemciden kısıcaksınız ya da ekran kartından. Benim önerim ise Ryzen 7 2700X olur. TR4 anakartlarda pahalı çünkü.

Ben direk ekran kartından kısma taraftarıyım. Çok çekirdekli işlemci istiyordum, ki 1950x çoğu xeon ile kafa kafaya gidiyor. 1050ti düşünüyorum o da viewport'ta sorun çıkmasın diye. Zaten düşük poligonlu mimari animasyonlar veya motion animasyonlar yapılacak. Ekran kartından diğer bir kısma sebebim de GPU render 2D render'larda iyice saçmalıyor kalite olarak.

O zaman 1950X'li bir sistem alıp yanına şu anki fiyatı ile RX 580 alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…