GTX 1080 Ti'lı sistem ile FPS düşmesi sorunu

manL1G

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarımda i5-4690 3.50GHz işlemci 1600MHz 8 GB RAM 250 GB SSD ve GTX 1080 Ti 11GB ekran kartı bulunuyor. Bu sistemle Valorant gibi bir oyuna girdiğimde sürekli FPS droplar alıyorum. 144 Hz monitörüm var FPS'i 144'e sabitliyorum fakat sürekli değişkenlik gösteriyor. Sürekli 120-60-20 gibi durumlara geliyor. Rust oyununda da aynı şekilde anlamsız bir kasma meydana geliyor. Formatı kendi elimle USB ile attım. Yüklediğim tek driver ekran kartının driverı. Acaba bu kasmanın nedeni nedir? Yarın bir 1600MHz 8 GB RAM daha alacağım sizce çözülür mü sorun?

Darboğazın kaynağı nedir peki 8 GB RAM midir yoksa işlemci mi sizce?
RAM ile bir alakası yok. Sıkıntı işlemcide. Yani şunu söyleyeyim basite indirgeyerek, drop yaşamak istemiyorsanız anakart, CPU ve RAM'i değiştirmeniz gerekiyor. O GPU'yuda besleyecek işlemciler pahalı.
Anladım arkadaşlar. Peki öneriniz nedir işlemci olarak? Minimum ne almak gerek bu 1080Ti 11GB abimize?
İ5 9600K, Ryzen 3600, İ5 10400F vs.

Buram buram darboğaz kokuyor.

O işlemcinin ekran kartı ile ilişkisi, Sabri'nin ortayla ilişkisi gibi hocam.
Hocam daha iyi açıklanamazdı.

Benim şahsi görüşüm İ7 4770K oc ile GTX1080Ti zor beslediğinden ya kartı satın ya da ram anakart işlemci üçlüsünü. Şahsen ben İ7 3770s ve GTX1050Ti oc@ 2.0ghz de kullanıyorum ve arada drop yiyorum benim size önerim budur.

Hocam daha iyi açıklanamazdı.

Benim şahsi görüşüm i7 4770K OC ile GTX1080 Ti zor beslediğinden ya kartı satın ya da RAM anakart işlemci üçlüsünü. Şahsen ben i7 3770S ve GTX1050 Ti OC@ 2.0GHz'de kullanıyorum ve arada drop yiyorum benim size önerim budur.

Anakarta bağlı ama en az i5 9400F işini görür.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı