GTX 1080 ve i7 7700K Sistem Toplama

• Konuyu başlatan Deeper
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.042

Deeper

Megapat
Daha fazla  
Parçaları tek tek alip, kendime yavaş yavaş bir sistem toplamayı düşünüyorum ve aklımda bunlar var, sizce nasıl?

• Anakart: Asus Strix Z270E
  • Ekran kartı: EVGA GeForce GTX 1080 SC2
  • İşlemci ve Soğutma: i7-7700K ve Corsair Hydro H100i v2
  • PSU: EVGA 500 W1 (Başka önerilere açığım.)
  • RAM: Kingston HyperX Fury 2*16 GB 2666 MHz
  • HDD: Toshiba P300 3TB
  • SSD: Samsung 850 EVO-500GB-M.2 SATA III
  • Kasa: Kasa için aklımda Zalman Z9 U3 var ama bu elemanlar sığar mı bilmiyorum, bilen birileri yazarsa sevinirim. (Başka önerilere açığım.)

Not: Sistemi hem oyun oynamak için hemde 3DS Max ve tarzı programlarda modelleme yapmak için kullanacağım.
Not: Ürünleri yurt dışından alacağım, yurtdışından alıp toplama tecrübesi olan arkadaşlarda nelere dikkat etmem gerektiğini yazarsa mutluluk duyarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Parçaları tek tek alip, kendime yavaş yavaş bir sistem toplamayı düşünüyorum ve aklımda bunlar var, sizce nasıl?

• Anakart: Asus Strix Z270E
  • Ekran kartı: EVGA GeForce GTX 1080 SC2
  • İşlemci ve Soğutma: i7-7700K ve Corsair Hydro H100i v2
  • PSU: EVGA 500 W1 (Başka önerilere açığım.)
  • RAM: Kingston HyperX Fury 2*16 GB 2666 MHz
  • HDD: Toshiba P300 3TB
  • SSD: Samsung 850 EVO-500GB-M.2 SATA III
  • Kasa: Kasa için aklımda Zalman Z9 U3 var ama bu elemanlar sığar mı bilmiyorum, bilen birileri yazarsa sevinirim. (Başka önerilere açığım.)

Not: Sistemi hem oyun oynamak için hemde 3DS Max ve tarzı programlarda modelleme yapmak için kullanacağım.
Not: Ürünleri yurt dışından alacağım, yurtdışından alıp toplama tecrübesi olan arkadaşlarda nelere dikkat etmem gerektiğini yazarsa mutluluk duyarım.

Bu sistem olmamış. 8. Nesil varken artık 7. Nesil alınmaz. O soğutucunun fanlarının sesli olduğunu söyleyenler var. Tavsiyem NZXT Kraken X52 olur. İşlemci olarak paranız varsa 8700K alınabilir. PSU düşük kalmış. Bi 650W alın bence. RAM’leri 3000MHz yaparsanız daha faydalı olur. Son olarakta belirttiğiniz SSD, M.2 Sata değil. M.2 Sata’lar 960 Evo serisi. Bu değişiklikleri yaparken de anakartı Z370 serisi almanız gerekir.

Sizin yazdıklarınız ile kendi aklımda olan birkaç şeyi harmanlayarak şöyle bir sistem oluşturdum, sizce nasıl olmuş, eksiklikleri var mı ?
Bu arada bu sistemi bu fiyattan almayacağım, özel indirimleri bekleyip alacağım, şuan da fiyatı 7,800 civarı bir şey, indirimler ile yaklaşık 6000-6500 e düşeceğini umuyorum..
Not: Elimde HDD olduğundan sistemi toplayana kadar almamaya karar verdim.
Not: SSD 250 Gb olucak, sonradan düzelttim.
Soru: Donanımlardan, özellikle işlemcilerden pek anlayan biri değilimdir, o yüzden soruyorum; i5 yerine i7 koysak daha iyi olmaz mı yada ne kadar fark olur ?
Adsız.png

Sizin yazdıklarınız ile kendi aklımda olan birkaç şeyi harmanlayarak şöyle bir sistem oluşturdum, sizce nasıl olmuş, eksiklikleri var mı ?
Bu arada bu sistemi bu fiyattan almayacağım, özel indirimleri bekleyip alacağım, şuan da fiyatı 7,800 civarı bir şey, indirimler ile yaklaşık 6000-6500 e düşeceğini umuyorum..
Not: Elimde HDD olduğundan sistemi toplayana kadar almamaya karar verdim.
Not: SSD 250 Gb olucak, sonradan düzelttim.
Soru: Donanımlardan, özellikle işlemcilerden pek anlayan biri değilimdir, o yüzden soruyorum; i5 yerine i7 koysak daha iyi olmaz mı yada ne kadar fark olur ?
Eki Görüntüle 275305

Bu sistem çok güzel olmuş. Kasayı Phanteks P400S yaparsanız daha iyi olur tabi. Gelelim esas konuya. Amazon’dan alınan ürünlerde 1600$ sınır var diye biliyorum. Yanlışımda olabilir. Ve tahminimce 7.800₺’lik parçalar öyle aniden 6000-6500₺’ye düşmez. Düşerse maximum 7200₺ civarlarına düşer. GTX 1080 çok gerekli değil. GTX 1070’te gayet güzel oynatıyor. Ha derseniz 1070 bana yetmiyor en iyi seçim 1070 Ti olur. Eğer OC yapmayacaksanız daha ucuz anakartlara yönelmenizi öneririm.

Bu sistem çok güzel olmuş. Kasayı Phanteks P400S yaparsanız daha iyi olur tabi. Gelelim esas konuya. Amazon’dan alınan ürünlerde 1600$ sınır var diye biliyorum. Yanlışımda olabilir. Ve tahminimce 7.800₺’lik parçalar öyle aniden 6000-6500₺’ye düşmez. Düşerse maximum 7200₺ civarlarına düşer. GTX 1080 çok gerekli değil. GTX 1070’te gayet güzel oynatıyor. Ha derseniz 1070 bana yetmiyor en iyi seçim 1070 Ti olur. Eğer OC yapmayacaksanız daha ucuz anakartlara yönelmenizi öneririm.
Öncelikle geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Parçaları yaza kadar tek tek almayı planlıyorum o nedenle bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Bilgisayarda OC gibi olaylardan tam anlamadığımdan zarar vermemek için OC yapacağımı sanmıyorum o yüzden tavsiye ettiğiniz başka bir anakart var mı ?
Bu arada bu sistemde i5 8600k mı yoksa i7 8700k mı tavsiye edersiniz ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı