GTX 1080 Voltaj Dalgalanması

Pati Fetisisti

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bu dalgalanmalar normal mi ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Güncel

MSI Afterburner grafiğini açıp, arkada SuperPosition testi yapın. Tek bir test ile karar vermek zor. Test sonrası grafiği ss atabilirsiniz.

MSI Afterburner grafiğini açıp, arkada SuperPosition testi yapın. Tek bir test ile karar vermek zor. Test sonrası grafiği ss atabilirsiniz.

Evet normal. VBIOS voltajı yük durumuna göre ayarlıyor. Bu tür ufak dalgalanmalar gayet normaldir. Ayrıca undervolt yapmanızı şiddetle tavisye ederim. PSU'da gerksinimin bayağı üzerinde zaten.

Diğer insanlarda dalgalanma olmuyor, ip gibi oluyor neredeyse.

Nereden yapacağım onu anlamadım?
Kartınızın bir sorunu var. Voltaj dengeleyicisi işlevini yitiriyor. Aynısını Vega 64 ile yaşamıştım zamanında fakat bozulmadan kullanmaya devam ettim en sonunda sattım. VSync açıkken de aynısını yapıyor mu kart? Veya çalışma frekansını(GPU Core) 50MHz düşürdüğünüzde de aynısını yapıyor mu test edip dönüş yapar mısınız? Performansından yana bir düşüklük gözükmüyor ama.

Değişen bir şey yok, ben PSU'dan kaynaklı olduğunu düşünüyordum.

Şimdi dikkat ettim Watt değeri ani şekilde inip çıkıyor. Sadece Standart 3D testi yapar mısınız birde?
OCCT üzerinden anladığım kadarı ile, onda da aynı şekilde inip çıkıyor.

12v çıkışında bir sorun var, GPU-Z normal gösteriyor, OCCT'de 9.7V düşüyor, bu voltajda kartın kapanması lazım, yanlış okuyor olabilir, siz yine de bu uygulama ile 12v voltajını kontrol edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…