GTX 1650 boşta 36 Watt güç harcaması normal mi?

hknekinci

Hectopat
Yer
Yunusemre/Manisa
Daha fazla  
Arkadaşlar, GPU-Z ve HWiNFO64 ile ölçtüğümde boşta 36 Watt'lık bir kullanım görüyorum bunun sebebi PSU'dan olabilir mi? Eğer PSU'dan ise 400 500 TL'lik sertifikalı PSU önerir misiniz?

Normal gibi gelmiyor, boştaki GTX 780 kartım bile 30w güç çekiyor. Güçlü bir kart ama 220w FurMark'ta çeken kart bile boşta senin karttan az güç çekiyor.
Ne sebep oluyor olabilir?
Bir süre sonra düzelir ise belirtirsiniz. Dediğim gibi karışık bir olay, ne zaman değerlerin düşeceği belli olmuyor o ayarı değiştirince.
Aynısı devam ediyor.
Arkadaşlar, GPU-Z ve HWiNFO64 ile ölçtüğümde boşta 36 Watt'lık bir kullanım görüyorum bunun sebebi PSU'dan olabilir mi? Eğer PSU'dan ise 400 500 TL'lik sertifikalı PSU önerir misiniz?
Arkadaşlar, PSU'yu FSP Speed Series Hydro K 600 olarak güncelledim; fakat değerler boşta hala 32-37 Watt arası geziniyor. Sebebi Nedir?

Dosya Ekleri

• gpu.PNG
    9,6 KB · Görüntüleme: 65
  • gpu 2.PNG
    131,5 KB · Görüntüleme: 43
  • 316915_power-idle.png
    96,7 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleme:
Hocam guc kaynaginiz yettigi surece isterse 100W ceksin ne olacak sanki. Bu kadar dert etmeyin. Bu arada sizin sistem bostayken ki Memory Clock ve Gpu Clock'da yuksek.

Benim 1660S kartımın bostaki degerler bu sekilde.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    9,7 KB · Görüntüleme: 68
Hocam guc kaynaginiz yettigi surece isterse 100W ceksin ne olacak sanki. Bu kadar dert etmeyin. Bu arada sizin sistem bostayken ki Memory Clock ve Gpu Clock'da yuksek.

Benim 1660S kartımın bostaki degerler bu sekilde.
Sizin 1660S kartınız 15 Watt çekiyor, benim 1650 olmasına rağmen 32 Watt çekiyor ona üzülüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…