GTX 1650 fanı hızlanıp yavaşlıyor

yusodeno

Decapat
Ekran kartının fanı arda sırada hızlanıp yavaşlıyor ve bu sırada GPU kullanımı %0'dan %100'e anlık çıkıp iniyor. Herhangi bir ısınma veya performans kaybı yok fakat sebebini öğrenmek istedim.

GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650
CPU: AMD Ryzen 5 5500U

Ekran kartının fanı arda sırada hızlanıp yavaşlıyor ve bu sırada GPU kullanımı %0'dan %100'e anlık çıkıp iniyor. Herhangi bir ısınma veya performans kaybı yok fakat sebebini öğrenmek istedim.

Bu fanlar bağlı olunan cihaz, işletim sistemi ve hatta yüklenen 3. parti uygulamalara bağlı olarak dahi çalışma hızında değişiklik gösterebiliyor. Örneğin aynı ekran kartı ve işlemci HP bilgisayarda sessiz sakin çalışırken Monster'da bilgisayarı uçurmaya çalışıyor gibi ses yapıyor.

Kısaca endişelenecek bir şey yok , arada yapar o öyle . Sahne geçişi , görüntü ara bellekleme falan vardır bir bildiği.

Yük altındayken yapar dostum.

Oyunu oynarken çok hızlanır hatta ısınma bile yapabilir ancak arada bir sinematik gelir yada esc ye basarsın fan yavaşlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı