GTX 1650 GPU kullanımı %30'u geçmiyor

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Cihaz modeli: Monster Abra A5 v16.7
İşlemci: Intel i5 11400h
Ekran kartı: GTX 1650 Mobile Refresh DDR6 4gb
RAM: 8gb DDR4
SSD: 512GB SAMSUNG SSD
Meslek
Öğrenci
Merhaba, Forza Horizon 5-4 veya Call of Duty gibi oyunlarda bu sorun söz konusu değil ancak ekran kartını yormayan CS:GO veya Minecraft gibi oyunlarda oluyor sorun. i5 11400H ve GTX 1650 var yani darboğaz olasılığı yok. Grafikleri yükselt işlemcini değiştir gibi cevaplar buldum bazı sitelerde ve grafikler dipte ve işlemcim iyi. Ben bunu ayarlama yetkimiz var mı? Nasıl yaparız veya yükseltmek için ilk akla gelenler dışında ne yapabilirim hafif oyunlar için. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, Forza Horizon 5-4 veya Call of Duty gibi oyunlarda bu sorun söz konusu değil ancak ekran kartını yormayan CS:GO veya Minecraft gibi oyunlarda oluyor sorun. i5 11400H ve GTX 1650 var yani darboğaz olasılığı yok. Grafikleri yükselt işlemcini değiştir gibi cevaplar buldum bazı sitelerde ve grafikler dipte ve işlemcim iyi. Ben bunu ayarlama yetkimiz var mı? Nasıl yaparız veya yükseltmek için ilk akla gelenler dışında ne yapabilirim hafif oyunlar için. Yardımcı olursanız sevinirim.
CS:GO zaten ekran kartı değil yoğunluklu olarak işlemci kullanır yani normal. Minecraft da muhtemelen aynı olay.

Çünkü CS:GO ve Minecraft'ın ekran kartını tam kullanmaması gerek zaten? O oyunlar hem eski hem de sistem zorlayıcı değil, o oyunlarda her şekil 300 FPS üstü olması lazım o yüzden ekran kartının tam kullanımı önemli de değil zaten, extra olarak Minecraft'ta shader açabilirsiniz kartınızı biraz zorlamak istiyorsanız ama.

Çünkü CS:GO ve Minecraft'ın ekran kartını tam kullanmaması gerek zaten? O oyunlar hem eski hem de sistem zorlayıcı değil, o oyunlarda her şekil 300 FPS üstü olması lazım o yüzden ekran kartının tam kullanımı önemli de değil zaten, extra olarak Minecraft'ta shader açabilirsiniz kartınızı biraz zorlamak istiyorsanız ama.

RTX 3060 ile Minecraft'ta 70 FPS alan ben :)

Saydığınız oyunlar ekran kartı kullanan oyunlar değil. İlla ki Minecraft'ın GPU kullanmasını isterseniz shader kurun.

RTX 3060 ile Minecraft'ta 70 FPS alan ben :)
UHD kullanıyor olmayasınız? :D

Saydığınız oyunlar ekran kartı kullanan oyunlar değil. İllaki Minecraft'ın GPU kullanmasını isterseniz shader kurun.

UHD kullanıyor olmayasınız? :D

Yok hocam 140 FPS ile başlıyor ileride 70'lere düşüyor. Isı problemim yok.

İşte hocam kullanımdan dolayı 300 değil 90 FPS, csgoda 100fps alıyor

Bilemedim hocam. Ben GTX 1650 ile çalıştırıyorum (laptop) ve 200-300 FPS'lerde dolaşıyor. Sunucu çalıştırdığım halde hiçbir şekilde etkilenmiyor da.

Hocam sizde iyi ben 100FPS zor çıkıyor.

Hocam o oyunlarda %30 kullanım yeterli demek ki. Söylediğiniz oyunlarda fazla GPU kullanımına gerek yok zaten.

Hocam 100FPS Max olmuyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı