GTX 1650 ile LoL'de 144 FPS sabit alınmıyor

Yağız Lunanc

Hectopat
Daha fazla  
League of Legends'ta 144 sabit alamıyorum. Neden kaynaklanıyor olabilir?
Sistemim: Intel Core i3 10100F.
MSI GTX 1650 4 GB.
8 GB RAM.
240GB SSD.
NVIDIA ayarları performansta.

Son düzenleyen: Moderatör:

10105F ile 10400F aynı kulvarda olan işlemciler değil. 10400F hem Single Core'de hem Multi Core'de 10105F'in önünde olan bir işlemci. 10105F ancak 10100F veya Ryzen 3 3100 ile aynı seviyede sayılabilir.

Daha yakın değil dediniz ondan daha düşük olarak kastetmek istediniz sandım. 3 işlemcinin performansı o kadar bir birine yakın ki, 3-5 FPS'i de artıdan sayıyorum.

Hocam attığınız videoda testi yapan arkadaş hatalı. Genelde bu tür performans testlerinde sistemin darboğaza girmesi gerekir ki, güçlü işlemci daha az darboğaz yaparak daha yüksek FPS versin.

i5 10400F ile i3 10105F arasındaki fark çok büyük. Fakat videoda fark belli olmuyor. Çünkü her iki işlemci de ekran kartını %100 besleyebildiği için ikisi arasındaki performans farkını göremiyoruz. Ve bu video da sizi yanıltmış bu şekilde.

Örnek olarak şöyle düşünün, Tofaş ve Ferrari'yi yarıştırıyorsunuz fakat ikisine de 100 km/h hız sınırı koyuyorsunuz. Buradaki hız sınırı ekran kartı oluyor. Daha sonra her ikisi de 100 km/h hızda gidebileceği için yarışı eşit bitiriyor, ve siz de diyorsunuz ki "Tofaş ile Ferrari aynı güçtedir".

Fakat sınır olan ekran kartını kaldırıp, yerine daha güçlü bir ekran kartı takarsanız işte o zaman işlemcilerin gücü ortaya çıkacaktır.

Dilerseniz YouTube'da i3 10100F ile i3 10105F farkına da bakabilirsiniz.
Umarım iyi anlatabilmişimdir, İyi geceler.

Hmm. Anladım. Teşekkürler iyi geceler herkese.

Discord kullanıyorsunuz yardımcı olma sansınız var mı cok saçma degıl mı 144 FPS almamam sabit bir sekılde sıstem kotu degıl ve daha yenı 130'a dusuyor en dusuk fıghtlarda.
Nasıl alabılıyorsun NVIDIA ayarların nasıl.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…