Çözüldü GTX 1650 laptopta düşük FPS ve yüksek gecikme oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fransali74

Decapat
Daha fazla  
1742165192123.png

Merhaba, görselde göründüğü üzere çok ciddi GPU gecikmesi ve FPS sorunu yaşıyorum.
Bu sorun sadece ilk raunttan sonra ve bu oyuna özel.

Normal şartlarda 80-100 FPS alıyorum ve gecikme 10-20 arası.
Sorun Windows 10'dan W11'e geçtikten sonra başladı.
Driverlar güncel, kaldırıp eski sürümü kurmayı denedim.
Windows güncel.
Bugisoft destek yardımcı olmadı.
Diğer oyunlarda sorun yok.
Reddit'te bu osrunu yaşayan yok, Oyun sadece DX12 destekliyor.
GTX1650 laptop.
Sıcaklıklar tabii ki yüksek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hocam biraz geç oldu ama sorunun kaynağını buldum.
Sorunun oyun kaynaklı olmadığını anlayınca problem W11 sanmıştım, bu yüzden Windows 10 geri döndüm. İlk başta sorun yok gibiydi ama grafikleri NVIDIA App ile optimize edince problem tekrar ortaya çıkmıştı. NVIDIA App silip restart atınca sorun kalktı. Yani asıl sorun NVIDIA App'in grafikleri optimize ederken belleği doldurması olabilir. Tam olarak neden bozuyor bir fikrim yok. NVIDIA'ya mail attım bakalım cevap bekliyorum.
Sıcaklık konusunda ise problem yok. GPU 80-82 CPU 80-85 derece şu an için. Oyunda oldukça akıcı.
Mesela R6 kapalı beta var şu an ubi connect üzerinden indirip girdiğimde 2 saat boyunca sorun yaşamadım. W11 ile ana oyun arasında bir sıkıntı var.

W11'de optimizasyon sıkıntısı var, oyunda da bir terslik var halihazırda. Siege X çıkana kadar idare edilebilir hocam.

Pump out sorunu var evet 1 ay içinde macun etkisini kaybediyor. 4 gr MX6 bitti 1 ýıl içinde.
Laptoplar için kullanınca macun yerine geçen pedi alsam faydalı olmaz mı?

Hocam boyutunu tam tutturabilirseniz alınabilir ama bence vizkozitesi yüksek bir termal macun alın, hamur gibi olanlar var. Sürmesi zor oluyor ama hiç akmıyor. Ben bir dönem bunu kullanmıştım, size de öneririm:

Pad olarak almak isterseniz de Ice Dragon Ultra öneririm. Kendi VRAM'lerim için bunları kullanıyorum:

Hocam PC de MUX switch açık ve sadece NVIDIA 4060 aktif şu anda laptop un altı havada şu anda 95 derecede sabit kalıyor üstüne çıkmıyor

R6'yı şu an bende indirip deneyeceğim acaba bende sıcaklık gecikme durumu nasıl olacağı yönünde

Çok sürüp sürmemeye de bağlı biraz daha aslında ama MX serisi masaüstü işlemciler için daha uyumlu

Hocamın dediği gibi onlarda da kalınlık sorunu var tutturamazsan direk PC'yi sıcaklık yüzünden bıraktırabilir
O zaman klasik macunlardan alırım yazdıklarından. Hem yurt dışını beklememiş olurum.

İsterseniz indirin ama yaşadığım sorunu yaşamazsınız muhtemelen . Çünkü 2 oyun var pc de hem r6 beta hem normal yüklü. Beta da bile sorun yaşamadım saatlerce.

Hocam PC de MUX switch açık ve sadece NVIDIA 4060 aktif şu anda laptop un altı havada şu anda 95 derecede sabit kalıyor üstüne çıkmıyor.

Bunun için ekstra konu açmanızı öneririm hocam. Arkadaşın konusunu da gölgelemeyelim, eğer orada etiketlerseniz yardımcı olabilirim ama durum hayli garipmiş.

Son düzenleme:
W11'de optimizasyon sıkıntısı var, oyunda da bir terslik var halihazırda. Siege X çıkana kadar idare edilebilir hocam.

Hocam boyutunu tam tutturabilirseniz alınabilir ama bence vizkozitesi yüksek bir termal macun alın, hamur gibi olanlar var. Sürmesi zor oluyor ama hiç akmıyor. Ben bir dönem bunu kullanmıştım, size de öneririm:

Pad olarak almak isterseniz de Ice Dragon Ultra öneririm. Kendi VRAM'lerim için bunları kullanıyorum:

Muhtemelen Windows kaynaklı evet. Siege X 10 Haziran'da gelecek. O zamana kadar alırım belki.

Termal gryzly macun nasıldır sizin attığınıza göre?

O zaman kalsik macunlardan alırım yazdıklarından. Hem yurt dışını beklememiş olurum.

İsterseniz indirin ama yaşadığım sorunu yaşamazsınız muhtemelen. Çünkü 2 oyun var PC de hem R6 beta hem normal yüklü. Beta da bile sorun yaşamadım saatlerce.

Hocam sizden ricam oyun içerisinde işlemci sıcaklığını HWMonitor ile kaça kadar çıktığını kaydedip gösterebilir misin yüksek ihtimalle sıcaklık yüzünden thorottle yapıyor olabilir.

Bunun için ekstra konu açmanızı öneririm hocam. Arkadaşın konusunu da gölgelemeyelim, eğer orada etiketlerseniz yardımcı olabilirim ama duru hayli garipmiş.

Bu durumu Reddit gibi diğer forumlarda da, yabancı forumlarda ve servis ile görüştüm normal olduğunu ve HX işlemcilerin standart ayarsız kullanımda böyle olduğunu gördüm bu yüzden hiç uğraşasım gelmedi açıkçası.

hocam sizden ricam oyun içerisinde işlemci sıcaklığını hwmonitör ile kaça kadar çıktığını kaydedip gösterebilir misin yüksek ihtimalle sıcaklık yüzünden thorottle yapıyor olabilir
90 ile başlayıp 100 e dayanıyor.

Hocam sizden ricam oyun içerisinde işlemci sıcaklığını HWMonitor ile kaça kadar çıktığını kaydedip gösterebilir misin yüksek ihtimalle sıcaklık yüzünden thorottle yapıyor olabilir

Bu durumu Reddit gibi diğer forumlarda da, yabancı forumlarda ve servis ile görüştüm normal olduğunu ve HX işlemcilerin standart ayarsız kullanımda böyle olduğunu gördüm bu yüzden hiç uğraşasım gelmedi açıkçası

Açar açmaz yapmıyor ilerleyen saatlerde yapıyor onu. O sorun ayrı olarak var.

90 ile başlayıp 100'e dayanıyor.

Tamam throttle stop yapıyor işlemci güç kesiyor ısı yüzünden en iyi çözüm termal macunu yenilemek olacaktır senin için hocam.

Isınma sorununa çözüm bulmam lazım. Ama her türlü Windows 10'a geri döneceğim gibi

Hocam şöyle diyeyim Windows 10'a dönmek şu anda sadece çözüm olmayabilir senin için tavsiyem öncelikle termal yenileme yapman yönünde olur çünkü bu sıcaklıkların sadece Windows 11 yüzünden oluyor şeklinde diyemeyiz

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı