GTX 1650 mobil ekran kartına overclock önerisi

ab160803

Picopat
Ekran kartı
GTX 1650 Mobile
İşlemci
Intel i7-9750H
Selam arkadaşlar, bende GTX 1650 mobil ekran kartı var ve çoğu ayar aktif değil. Aktif olan iki ayarı artırsam veya düşürsem performans iyileşmesi olur mu emin de olamadım. Öneriniz var mıdır?

afterburner.jpg

Düşürürseniz zaten performans da düşer, neden OC yapmak istiyorsunuz?

Laptoplara OC önermiyorum, soğutma sistemleri masaüstü PC'lere göre daha kısıtlı olan cihazlar. Ama serin ise önce bi' stres testine sokun (FurMark gibi) ve mevcut sıcaklıklara bakın. Çıkan sonucu buraya atın, uygun sıcaklıklar ise ona göre bir şey yapalım.

Düşürürseniz zaten performans da düşer, neden OC yapmak istiyorsunuz?

Laptoplara OC önermiyorum, soğutma sistemleri masaüstü PC'lere göre daha kısıtlı olan cihazlar. Ama serin ise önce bi' stres testine sokun (FurMark gibi) ve mevcut sıcaklıklara bakın. Çıkan sonucu buraya atın, uygun sıcaklıklar ise ona göre bir şey yapalım.
FurMark sonuçları tam anlamıyla doğru olmuyor.

Bende de GTX 1650 Mobil var, FurMark testinde 200'e 1000 OC'da crash yemiyorum lakin oyunlarda 180'e 750'de bile crash yiyorum.

**Söylemeyi unuttum, laptoplarda voltaj ayarı kitli olduğu için OC ısıyı arttırmıyor. Yapılan işleme tam anlamıyla OC de denemez aslında.

Son düzenleme:
**Ayrıca laptoplarda voltaj ayarı kitli olduğu için OC ısıyı arttırmıyor.

Bu sadece voltaj ile ilgili değil, hızı artan bir şeyin sıcaklığı da artar.

FurMark sonuçları tam anlamıyla doğru olmuyor. Bende de GTX 1650 Mobil var, FurMark testinde 200'e 1000 OC'da crash yemiyorum lakin oyunlarda 180'e 750'de bile crash yiyorum.

Oyunda da deneteceğiz zaten, sadece FurMark'a kalma gibi bir planım yok. Ama konu sahibinin PC'sinde ağır bir oyun olması da önemli.

Arkada MSI Kombustor'da test açıkken kendiniz Core Clock ve Memory Clock arttırarak test edebilirsiniz. Mesela Core Clock'u +30 şeklinde teker teker, Memory Clock da +100 teker teker olabilir. Eğer MSI Kombustor testinde bozulmalar görürseniz veya sıcaklık çok artarsa düşürebilirsiniz. Ben de laptoplarda GPU'ya OC çok önermiyorum tabii.

Laptopla overclock yapmak pek akıl işi değil. Mobil GPU'lar masaüstü GPU'lar gibi dayanıklı değil her an cortlayabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı