GTX 1650 "Optimum Güç" seçeneğinde FPS kısıtlanıyor

624739

Megapat
Makaleler
4
Merhabalar, uzun zamandır yaşamış olduğum bir sorun hakkında destek istiyorum. NVIDIA Denetim Masasında eğer oyunlar için Güç yönetimi modu ayarı "Optimum Güç" oluyorsa, o oyunda FPS kısıtlanıyor. Mesela CS2'de Optimum Güç ayarında ana menüde 120FPS almam gerekirken bu FPS 60-65'e sabitleniyor. Aynı şekilde Brawlhalla ve Osu!'da da aynı sorun mevcut, belirlediğim FPS'in neredeyse yarısına kadar düşüyorlar ve bu da oyunumu etkiliyor. Fakat Maksimum Performans seçeneği ile değiştirince böyle bir sorun olmuyor, bunun tam olarak sebebi nedir? Yardımcı olursanız sevinirim, ne kadar araştırırsam araştırayım sorunuma bir cevap bulamadım.

Anakart: MSI A520M-A PRO
İşlemci: R5 5500 (DeepCool AK400 soğutucu ile)
RAM: G-Skill 2x8 3200MHZ (XMP Açık)
Ekran Kartı: MSI GeForce GTX 1650 D6 VENTUS XS OC V1 4GB GDDR6 128 Bit

Merhaba, uzun zamandır yaşamış olduğum bir sorun hakkında destek istiyorum. NVIDIA denetim masasında eğer oyunlar için güç yönetimi modu ayarı "optimum güç" oluyorsa, o oyunda FPS kısıtlanıyor. Mesela CS2'de optimum güç ayarında ana menüde 120FPS almam gerekirken bu FPS 60-65'e sabitleniyor. Aynı şekilde Brawlhalla ve osu!'da da aynı sorun mevcut, belirlediğim FPS'in neredeyse yarısına kadar düşüyorlar ve bu da oyunumu etkiliyor. Fakat maksimum performans seçeneği ile değiştirince böyle bir sorun olmuyor, bunun tam olarak sebebi nedir? Yardımcı olursanız sevinirim, ne kadar araştırırsam araştırayım sorunuma bir cevap bulamadım.

Anakart: MSI A520M-A Pro.
İşlemci: R5 5500 (DeepCool AK400 soğutucu ile)
RAM: G.Skill 2x8 3200MHz (XMP açık)
Ekran kartı: MSI GeForce GTX 1650 D6 Ventus XS OC V1 4 GB GDDR6 128 bit.

Optimum güç en uygun güç ayarlarını ifade ediyor maksimumda ise en güçlü halinde çalışıyor.

Optimum güç en uygun güç ayarlarını ifade ediyor maksimumda ise en güçlü halinde çalışıyor.
YouTube üzerinden test videolarına baktığım zaman Optimum güç ile Maksimum performans arasında hiçbir FPS farkı göremedim, olsa olsa 3-4 FPS falan vardır ki o da o kadar önemli değil. Örnek bir video bırakayım;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1.07'deki sonuçlara bakın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı