GTX 1650 S sistem kapanıyor

Umut Ş

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarımı sorunsuz kullanıyordum fakat 1 yıldır temizlemediğim ve işlemci macunu yenilemediğim için bir bilgisayarcıya verdim. Hallettiler fakat bilgisayarı aldıgım akşam PC kendi kendine kapandı kasmalar oldu. Kasayı açtığımda işlemci aşırı sıcaktı ve kokuyordu o gün geri götürdügümde denediler bir şey çıkmadı. Bugun sabah bilgisayar 12 saat açık kaldıktan sonra Valorant oynarken 3 sn dondu geldi 10 dakika sonra da kendi kendine kapandı. İşlemci çok sıcak değildi ama ekran kartı az da olsa sıcaktı. Yardımınızı bekliyorum.

Özellikler:
AMD Ryzen 1600X 12 nm.
NVIDIA GTX 1650 Super.
16 GB RAM.
B450M anakart.
500W PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bilgisayarımı sorunsuz kullanıyordum fakat 1 yıldır temizlemediğim ve işlemci macunu yenilemediğim için bir bilgisayarcıya verdim. Hallettiler fakat bilgisayarı aldıgım akşam PC kendi kendine kapandı kasmalar oldu. Kasayı açtığımda işlemci aşırı sıcaktı ve kokuyordu o gün geri götürdügümde denediler bir şey çıkmadı. Bugun sabah bilgisayar 12 saat açık kaldıktan sonra Valorant oynarken 3 sn dondu geldi 10 dakika sonra da kendi kendine kapandı. İşlemci çok sıcak değildi ama ekran kartı az da olsa sıcaktı. Yardımınızı bekliyorum.

Özellikler:
AMD Ryzen 1600X 12 nm.
NVIDIA GTX 1650 Super.
16 GB RAM.
B450M anakart.
500W PSU.
Hocam PC'ye büyük ihtimalle anakartına bir darbe geldi. Bilgisayarcının güvenilir olması lazım. Keşke evde siz yapsaymışsınız videodan izleyerek yapardınız.
.

Özellikler:
AMD Ryzen 1600X 12 nm.
NVIDIA GTX 1650 Super.
16 GB RAM.
B450M anakart.
500W PSU.

PSU'nun marka modeli nedir? Ek olarak ekran kartının sıcaklığını MSI Afterburner üzerinden bakmayı dener misiniz?

Kapandığı zaman olay görüntüleyicisinde bir hata var mı bakar mısınız. Pc yi yük testine sokup sıcaklıkları bir kontrol edin bakalım kapanacak mı. Eğer elinizde speaker (buzzer) varsa onu takıp bir bakın herhangi bir arıza sesi verecek mi.

Özellikler:
AMD Ryzen 1600X 12 nm.
NVIDIA GTX 1650 Super.
16 GB RAM.
B450M anakart.
500W PSU.
1650 s sistem min 500w zaten bence 600w psu al. Başka birşeyden kaynaklanıyor olabilir emin değilim.

Artı -1 Eksi
Hocam PC'ye büyük ihtimalle anakartına bir darbe geldi. Bilgisayarcının güvenilir olması lazım. Keşke evde siz yapsaymışsınız videodan izleyerek yapardınız.

Muhtemelen ben yapsaydım daha falza zarar verirdim.
1650S sistemmin 500W zaten bence 600W PSU al. Başka bir şeyden kaynaklanıyor olabilir emin değilim.

Bu sorunu hiç yaşamamıştım sadece bilgisayarcıya verdikten sonraki akşam.
Çok sıcak değildi, az da olsa sıcaktı? Değerleri söyleyebilir misin?

Görev yöneticisinde boştayken 38 derece oynarken 60 70 falan gösteriyor.
Kapandığı zaman olay görüntüleyicisinde bir hata var mı bakar mısınız? PC'yi yük testine sokup sıcaklıkları bir kontrol edin bakalım kapanacak mı? Eğer elinizde speaker (buzzer) varsa onu takıp bir bakın herhangi bir arıza sesi verecek mi?

Soktum teste 10 dakika falan test etti bir şey çıkmadı kapanmadı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı