GTX 1650 sistemde bazı oyunlarda GPU kullanımı düşük

MrTRozeR

Hectopat
Daha fazla  
Bazı oyunlarda ekran kartı kullanımım düşük oluyor bu nedenle fpsm de düşüyor ayarları yükseltince çözünürlük değiştirince de fark yok ne yapmam lazım?
Laptop-

i7 9750H.
GTX 1650.
60Hz.
16 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki ekran kartı çekirdek ve bellek hızları ne durumda? MSI Afterburner üzerinden oyun içinde gösterebilirsiniz. Ek olarak ısınma olmasın diye pil tasarrufu gibi herhangi bir seçenek aktif ettiniz mi?
hayır optimize edildide oynuyorum yüksek performansa alınca 5dk sonra fena drop yediğim için en uygun ayar

Dosya Ekleri

• resim_2022-03-30_200246.png
    resim_2022-03-30_200246.png
    66,6 KB · Görüntüleme: 30
FPS'in artması gerekiyordu aslında, başka bir oyunda da yüksek performansa alınca FPS aynı mı kalıyor? Yoksa PUBG'ye mahsus mu?
ben normalde oyuna girerken yüksek performansa alıyordum sonra işlemci çok ısındığı için fps düşüyordu optimize edildi de kullanmaya başladım o yüzden dying light da artıyor

Tamam, o zaman sorunun kısmen neden kaynaklandığını anlamış olduk. Siz sıcaklık artınca FPS düştüğü için optimize moduna alıyorsunuz ve o modda da frekans ve çekilen watt düşmüş oluyor. Bu yüzden GPU kullanımı düşüyordur, Dying Light'da GPU kullanımı ile ilgili bir sorun yok sanırım değil mi?

Tamam, o zaman sorunun kısmen neden kaynaklandığını anlamış olduk. Siz sıcaklık artınca FPS düştüğü için optimize moduna alıyorsunuz ve o modda da frekans ve çekilen watt düşmüş oluyor. Bu yüzden GPU kullanımı düşüyordur, Dying Light'da GPU kullanımı ile ilgili bir sorun yok sanırım değil mi?
yok o iyi yüksek performansda işlemcinin 100 derece oldğunu görmüştüm

Bazı oyunlarda ekran kartı kullanımının düşük olması o oyunların işlemci odaklı oyunlar olması. Tek kanal RAM ile işlemci tam güç çalışamıyor ve dolayısıyla ekran kartı kullanımı düşük kalıyor. GPU ağırlıklı oyunlar ise %90 üstü kullanıma sahip oluyor. Örneğin Witcher 3 GPU ağırlıklı. Dying Light, Battlefield veya CS:GO gibi oyunlar ise işlemci.

Tek kanal RAM'e sahip iken Witcher 3 %99 kullanım, Battlefield %50-60 kullanımlardaydı. Çift kanal yapınca Battlefield da %90 üstüne çıktı ve FPS arttı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı